Stovky modelářů navštívily Papír Show Ostrava 2018

Papír Show Ostrava 2018
Papír Show Ostrava 2018
Úterý, 27. 3. 2018, 9:38 -

Zhruba pět stovek návštěvníků se v sobotu 24. března 2018 přišlo podívat na 14. ročník výstavy papírových modelů “Papír Show Ostrava 2018”. Celá padesátka papírových autíček patřila složkám integrovaného záchranného systému. Výstava se již počtvrté konala v prostorách Základní školy Bohumíra Dvorského v Ostravě - Bělském lese.

Kromě papírových modelů byla k vidění i technika v reálné velikosti - HZS Moravskoslezského kraje představil šestikolový kontejnerový nosič Scania G440 s kontejnerem Paratech pro stabilizaci konstrukcí a výkopů, hasiči podniku Vítkovice zase ukázali svou jedinečnou cisternovou automobilovou stříkačku Mercedes-Benz Atego.

HZS MSK věnoval do soutěžní kategorie IZS několik věcných cen - rodinné vstupenky do Hasičského muzea města Ostravy a několik knížek s hasičskými pohádkami. V kategorii dospělých si v soutěži IZS odnesl první místo Marian Hodboď s modelem hasičského Oshkoshe americké armády, u starších žáků zabodoval Vojtěch Minařík s CAS 32 podnikových hasičů Tatry Kopřivnice, mladší žák Miloslav Holek zvítězil se svým modelem automobilové plošiny AP 30 na podvozku Tatra 815. V kategorii juniorů se porotcům nejvíce líbil tahač s návěsem Golem pražské Zdravotnické záchranné služby.

Pro několik modelářů byla jako bonus připravena prohlídka centrální hasičské stanice HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě - Zábřehu, kde jim hasiči ukázali moderní techniku, se kterou zasahují nejen ve městě Ostrava, ale rovněž na území celého kraje.

Papír Show Ostrava 2018
Papír Show Ostrava 2018
Papír Show Ostrava 2018
Papír Show Ostrava 2018
Papír Show Ostrava 2018
Papír Show Ostrava 2018
 

« zpět do rubriky