Český i zahraniční folkor na jednom místě

Pondělí, 15. 8. 2022, 9:23 -

Od 15. až do 19. srpna zaplní ulice Ostravy folklorní skupiny ze Slovenska, Srbska nebo Mallorcy, aby vás rozezpívali a roztančili.

Slavnostní zahájení

V pondělí od patnácti hodin, se na Masarykově náměstí rozezní cimbálová muzika a o půl hodiny později se průvodem na náměstí dostaví i folklorní skupiny, aby mohli v 16:00 festival folkloru slavnostně zahájit.

Program pro následující dny

V úterý 16. 8. soubory navštíví Ostravu-Jih, ve středu 17. 8. budou zpívat a tančit pro Mariánské Hory, na Mariánském náměstí a večer v klimkovských Sanatoriích. Ve čtvrtek svým průvodem roztančí porubskou Hlavní třídu a později vystoupí nedaleko kruhového objezdu. Poslední den festivalu soubory svou přítomností rozzáří den v domovech pro seniory a centrech pro osoby se zdravotním postižením. „Tanečníci letos nabídnou program seniorům v domovech Sluníčko a Slunečnice. Dále navštíví i Centrum pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek,“ informuje místopředsedkyně pořadatelského spolku Markéta Sasínová.

Pod záštitou primátora a partnerů

Festival se koná pod záštitou primátora statutárního města Ostravy Tomáše Macury, starosty Moravské Ostravy a Přívozu Petra Veselky, starosty Ostravy-Jihu Martina Bednáře, starosty Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák Patrika Hujduse a starostky Ostravy-Poruby Lucie Baránkové Vilamové.

Folklor bez hranic Ostrava děkuje za finanční podporu České průmyslové zdravotní pojišťovně, Truhlářství Hranol, pojišťovně Kooperativa a společnosti Kohimex. Mediálním partnerem festivalu je Rádio BLANÍK.

« zpět do rubriky