Z Těšína opět vyjíždí vlaky… do polského Cieszyna!

Pondělí, 8. 8. 2022, 10:35 -

Pendleři mezi Českým Těšínem a polským Cieszynem mohou od začátku srpna využívat obnovené železniční spojení mezi těmito městy. Novinkou je i tarifní režim, který na lince bude platit.

Od začátku druhého prázdninového měsíce se obnovila železniční doprava mezi Cieszynem a Českým Těšínem, konkrétně na lince S7 (z Frýdku-Místku přes Český Těšín do Cieszyna). Cestovat bude možné cestovat dle nového tarifu integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje, tzn. ODIS nebo tarifu ČD.

Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka navíc uvádí: „K používání Tarifu ODIS je zapotřebí čipová karta ODISka. Železniční stanice Cieszyn je zařazena do tarifní zóny 45, která zahrnuje i Český Těšín, Ropici a Chotěbuz. Na ODISku je možné koupit také jednotlivou jízdenku do nebo z Cieszyna stejně jako do/z kterékoliv jiné železniční stanice nebo zastávky v rámci ODIS, a to v osobních pokladnách nebo u průvodčího ve vlaku. Platí tu také síťovka.“

Jízdenky lze zakoupit jak na vlakových nádražích, tak i u průvodčího ve vlaku v Tarifu ČD. Platit lze hotově v korunách, případně platební kartou.

« zpět do rubriky