Kinematovlak míří hned po svém startu na sever Moravy

Pondělí, 16. 5. 2016, 7:03 -

Do Ostravy - Svinova a Frýdlantu nad Ostravicí má namířeno Kinematovlak. Toto „kino na kolejích“ je již tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu, který letos proběhne od 27. května do 3. června. Při své pouti se vlak zastaví v celkem dvanácti českých městech a nabídne projekce oblíbených dětských filmů. Vstup je zdarma.

Ze Zlína až do Mladé Boleslavi se vydá festivalový Kinematovlak. Vlak plný zábavy, filmů i poučení přiváží alespoň kousek z Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ze Zlína i do dalších míst České republiky. „Kinematovlak letos vyráží na koleje již po třinácté a patří k velmi vyhledávaným atrakcím doprovodného programu Zlín Film Festivalu,“ uvedl výkonný ředitel festivalu Martin Pášma.

Na sever Moravy zamíří Kinematovlak hned po svém odjezdu ze Zlína. Ve čtvrtek 19. května přijede do Ostravy-Svinova, o den později se projekce uskuteční ve Frýdlantu nad Ostravicí. Promítání začíná vždy v devět hodin ráno, a skončí o půl čtvrté odpoledne. Dopolední projekce jsou určeny pro školy a školky, odpolední promítání je pro veřejnost. Pro všechny je vstup zcela zdarma.

Na programu jsou osvědčené a oblíbené dětské pohádky jako Krteček, Maxipes Fík, Mach a Šebestová, Krkonošské pohádky a další. Kromě hlavní součástí vlaku, Kinovozu upraveného do podoby kinosálu, nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a Historický vůz s výstavou o historii železnice.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky