Barvy hudby a tance se vrací do Ostravy. V pondělí začíná festival Folklor bez hranic

Čtvrtek, 11. 8. 2016, 10:07 -

Po loňském úspěchu a báječné atmosféře se do ostravského nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina vrací vyhledávaný festival Folklor bez hranic Ostrava. Již 19. ročník této barvité akce bude v Ostravě zahájen v pondělí 15. srpna a jeho první zastávkou se stane městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. Od 15:30 se mohou návštěvníci ve Foru Nová Karolina těšit na vystoupení tuzemského i zahraničních souborů s podtitulem Ať žije festival. Vstup na akci je zdarma.

„Forum Nová Karolina opět ožije hudbou, tancem a barvami. Vedle víkendových večírků s DJs na terasách centra, které představují zejména moderní odnože hudby, jsme rádi, že se návštěvníci budou moci vydat za poznáním i hudby tradiční. A to napříč různými kulturami a světovými zákoutími,“ říká Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.  

V průběhu letošního ročníku se představí folklorní soubory nejen z České republiky a Slovenska, ale například také z Polska, Sicílie nebo daleké Indonésie. Plejáda čtyř zahraničních folklorních souborů se představí také v centru Forum Nová Karolina. Tuzemský folklor bude prezentovat soubor Žerotín ze Strážnice. Seznámení s tradicemi, specifiky a folklorem jednotlivých zúčastněných zemí bude možné až do pátku 19. srpna také na dalších místech Ostravy, kde se představí rovněž dospělé i dětské soubory z Ostravy a Nového Jičína.





redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky