Americká rockerka rozseká novojičínskou Galerku svými kytarovými sóly. Video

Úterý, 7. 6. 2016, 8:30 -

Na svém kontě má čtyři alba a v portfoliu mnoho umělců zvučných jmen od Meredith Brooks přes Melissu Etheridge až k legendárním Heart nebo Fleetwood Mac. Řeč je o virtuózní americké kytaristce a zpěvačce Janet Robin, která se může pochlubit i tím, že byla jedinou ženskou žákyní dnes již zemřelého kytarového mága Randyho Rhoadse od Ozzyho Osbourna.

V červnu 2016 přijíždí do Evropy propagovat své aktuální album Take me As I Am. V rámci toho se zastaví v klubu Galerka v Novém Jičíně. S českou kapelou tvořenou muzikanty od Anny K., Support Lesbiens či B Side Bandu Vojty Dyka tam zahraje tento čtvrtek 9. června od 20 hodin. 

„Nové album Janet Robin je zajímavé už jen tím, jak vznikalo. V proslulém osobním studiu Johnnyho Cashe – Cash Cabin, které je známé například z filmu Walk the Line, jej produkoval Cashův syn John Carter Cash s přispěním Cashova zvukaře Chucka Turnera a spoluhráčů „muže v černém“. Výsledkem však není, jak by se dalo předpokládat, nahrávka s prvky country, ale živelné album písničkářky, která vychází z rockových kořenů,“ láká na koncert Jiří Macíček z Městského kulturního střediska Nový Jičín.  

Pro milovníky filmu a především Tarantinových snímků je jistě zajímavé i to, že Janet byla důležitou součástí aktuálního tarantinovského počinu "The Hateful Eight”. Stala se na tři měsíce kytarovou lektorkou herečky Jennifer Jason Leigh, kterou připravovala pro závěrečnou scénu filmu. Na lokaci byla s filmaři 3 měsíce.

Roman Helcl

 

« zpět do rubriky