Začala fajnOVA příprava nového strategického plánu Ostravy

Čtvrtek, 4. 2. 2016, 6:52 - OSTRAVA - Statutární město Ostrava zahájilo práce na novém strategickém plánu města na období let 2017 až 2023. FajnOVA příprava bude probíhat celý letošní rok a zapojí se do ní odborníci i obyvatelé města. Aktuální informace jsou k dispozici na webu www.fajnova.cz.

„Tvoříme plán pro lidi, proto by měli být přirozenou součástí jeho přípravy. K zapojení do celého projektu budeme v průběhu roku vyzývat zájemce nejen z řad veřejnosti. A první výzva pro ty, kteří chtějí Ostravu měnit a být při jejich proměnách je již tady. Na webu projektu je umístěný dotazník, k jehož vyplnění bych rád veřejnost v tuto chvíli vyzval,“ uvedl primátor Ostravy Tomáš Macura.

Strategický plán je důležitým dokumentem, který určuje rozvojové priority města s výhledem do roku 2023 a dále. Ostrava připravuje ambiciózní plán, který přinese vylepšení vnímání města v očích jeho obyvatel, návštěvníků, nejbližších sousedů i v zahraničí.

Plán má být hotový do konce roku 2016. Magistrát vyzve ke spolupráci veřejnost, dále všechny ostravské obvody, organizace města, osobnosti a myšlenkové lídry.

„Při přípravě našeho strategického plánu se necháváme inspirovat jinými velkými městy, a to nejen od nás, ale také ze zahraničí, např. Detroitem, Bilbaem anebo Prahou. Komunikovat budeme po celou dobu jeho jednotlivé části, a to se všemi cílovými skupinami přes sociální sítě, další média, venkovní eventy, informační místa i veřejné debaty, dodává k tvorbě nového strategického plánu primátor T. Macura.

Příprava plánu začala loni v prosinci a je rozdělena do pěti částí. V aktuální analytické fázi mohou lidé přispět svými odpověďmi v dotazníku, umístěném na www.fajnova.cz/dotaznik, souběžně budou probíhat rozhovory s odborníky a osobnostmi. Ustanovené pracovní skupiny následně navrhnou vizi a strategické cíle, na něž naváže tvorba samotného plánu a návrh implementace plánu v dalších sedmi letech. Na celý proces dohlíží řídicí výbor, který bude plán spolu se zastupitelstvem schvalovat na konci roku 2016.

redakce Ostrava Online

     

 

 

« zpět do rubriky