Výměna kolejí zastaví tramvaje na linkách číslo 4, 7, 11, 12, 17 a 18

ilustrační foto
ilustrační foto
Pátek, 1. 7. 2016, 9:13 - OSTRAVA - Od půlnoci v neděli 3. do půlnoci soboty 9. června, budou kvůli výměně kolejí na ulici Palkovského, tramvajové linky číslo 7, 11 a 12 vedeny po odklonových trasách. Ve vyloučených úsecích bude zavedena náhradní autobusová doprava. Se změnou organizace dopravy, včetně změny nočních přípojů, dojde k úpravě jízdních řádů na linkách číslo 4, 7, 11, 12, 17 a 18.

K úpravě jízdních řádů  dojde na linkách č. 4, 7, 11, 12, 17 a 18 /jízdní řády budou zveřeněny do pátku 1. 7. 2016/.

Linky č. 7, 11 a 12  budou oběma směry vedeny odklonem přes zastávky Mariánské náměstí, Mírové náměstí a Ředitelství Vítkovic. Ve vyloučených úsecích bude zavedena náhradní autobusová doprava (NAD).

Linka č. 17  bude ve směru na Dubinu navíc obsluhovat zastávku Nová Ves vodárna na ul. 28. října.

Přestupy z linky č. 7 na NAD (a naopak) na zastávce SPORT ARÉNA (na ul. Ruské), z linky č. 11 na noční NAD na zastávce Mariánské náměstí (na ul. 1. máje)
a z linky č. 12 na NAD (a naopak) na zastávce SPORT ARÉNA (na ul. Závodní)  budou mezi protisměrnými zastávkami.

Denní spoje linky č. 11  nahradí v úseku zastávek „Nová Ves vodárna - Mariánské náměstí“ spoje linek č. 4 a 8.

Veškeré noční přípoje na zastávce Hulvácká  se oběma směry přemísťují na zastávku Ferona.

Noční přípoje linek č. 4 a 7 na zastávce Svinov mosty h.z.  se oběma směry přemísťují na zastávku Nová Ves vodárna (na ul. 28. října).

Cestující z linky č. 7  budou v době od 23:00 do 04:45 h vyčkávat na zastávce SPORT ARÉNA na odjezd autobusu NAD (směr Nová Ves vodárna) cca 6 - 7 minut.

POSLEDNÍ SPOJE JEDOUCÍ PO SVÉ TRASE PŘED ZAHÁJENÍM VÝLUKY

Linka č. 7 ze zastávky Vřesinská v 23:22 h (SPORT ARÉNA 23:44 h) ze zastávky Výškovice v 23:21 h (Hulvácká 23:33 h)

Linka č. 11 ze zastávky Plynárny v 23:12 h (SPORT ARÉNA 23:35 h) ze zastávky Zábřeh v 23:02 h (Hulvácká 23:17 h)

TRASY TRAMVAJOVÝCH LINEK V DOBĚ KONÁNÍ VÝLUKY

Linka č. 7 pojede v trase: „Vřesinská - Svinov mosty h.z. - Nová Ves vodárna (na ul. 28. října) - Mariánské náměstí - Mírové náměstí - SPORT ARÉNA (na ul. Ruské) - Kotva - Výškovice“ a zpět.

Linka č. 11 pojede v trase: „Hlučínská (Plynárny) - Křižíkova - Náměstí Republiky - Mariánské náměstí - Mírové náměstí - SPORT ARÉNA (na ul. Závodní) - Nádraží Vítkovice - Kotva - Zábřeh“ a zpět.

Linka č. 12 pojede v trase: „Dubina - J. Kotase - Poliklinika - Jubilejní kolonie - Most Čs. armády - SPORT ARÉNA (na ul. Závodní) - Mírové náměstí - Mariánské náměstí - Karolina - Hranečník“ a zpět.

TRASY NÁHRADNÍ DOPRAVY V DOBĚ KONÁNÍ VÝLUKY

NAD za linku č. 7  pojede v trase: „Nová Ves vodárna (na ul. 28. října) - Ferona - SPORT ARÉNA (na ul. Ruské)“ a zpět. Spoje NAD neobsluhují zastávku Hulvácká (směr Poruba).

DENNÍ NAD za linku č. 11 (od 04:45 do 23:00 h)  pojede v trase: „Nová Ves vodárna (na ul. 28. října) - Ferona - SPORT ARÉNA (na ul. Ruské) - SPORT ARÉNA (na ul. Závodní)“ a zpět. Spoje NAD neobsluhují zastávku Hulvácká (směr centrum).

NOČNÍ NAD za linku č. 11 (od 23:00 do 04:45 h)  pojede v trase: „Mariánské  náměstí (na ul. 1. máje) - Prostorná - Hulváky - Nová Ves vodárna (na ul. Plzeňské) - Ferona - SPORT ARÉNA (na ul. Ruské) - SPORT ARÉNA (na ul. Závodní)“ a zpět.  Spoje NAD neobsluhují zastávku Hulvácká (směr centrum).

NAD za linku č. 12  pojede v trase: „J. Kotase (v kruhovém objezdu) - ÚMOb Jih - SPORT ARÉNA (na ul. Ruské) - SPORT ARÉNA (na ul. Závodní)“ a zpět.
Spoje NAD neobsluhují zastávky Dolní (směr centrum) a Most Mládeže (směr Dubina).

PŘEMÍSTĚNÍ ZASTÁVEK V DOBĚ KONÁNÍ VÝLUKY

Nová Ves vodárna (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linky č. 7 a 11  se přemísťuje na ul. 28. října, na provizorní zastávku, cca 33 metrů před přechod pro chodce.

Nová Ves vodárna (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linky č. 7 a 11  se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, na úroveň TRAM zastávky.

Nová Ves vodárna (směr Poruba / centrum) pro NAD za linky č. 7 a 11 se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku.

Střelnice (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linky č. 7 a 11  se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, cca 30 metrů za TRAM zastávku.

Střelnice (směr Nová Ves vodárna) pro NAD za linky č. 7 a 11 se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku.

(směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linky č. 7 a 11  se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do odstavného pruhu.

Ferona (směr Nová Ves vodárna) pro NAD za linky č. 7 a 11  se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do připojovacího pruhu.

Hulvácká (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linky č. 7 a 11 se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do odstavného pruhu.

Hulvácká (směr Nová Ves vodárna) pro NAD za linky č. 7 a 11  se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na přemístěnou zastávku Ferona (směr Nová Ves vodárna).

Dolní (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linku č. 12  se přemísťuje na ul. Ruskou, na přemístěnou zastávku SPORT ARÉNA (směr SPORT ARÉNA).

Dolní (směr J. Kotase) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do odstavného pruhu.

Tylova (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linku č. 12  se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do odstavného pruhu.

Tylova (směr J. Kotase) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do odstavného pruhu.

Most Mládeže (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na ul. Plzeňskou, na provizorní zastávku, do odstavného pruhu.

Most Mládeže (směr J. Kotase) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na ul. Horní, na přemístěnou zastávku ÚMOb Jih (směr J. Kotase).

ÚMOb Jih (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na ul. Horní, na provizorní zastávku v odstavném pruhu, cca 12 metrů před přechod pro chodce.

ÚMOb Jih (směr J. Kotase) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na ul. Horní, na provizorní zastávku v odstavném pruhu, cca 44 metrů za přechod pro chodce.

Hotel. dům Hlubina (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linku č. 12 přemísťuje na stejnojmennou BUS zastávku linek č. 41 a 48 (směr Hotel Bělský les).

Hotel. dům Hlubina (směr J. Kotase) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na stejnojmennou BUS zastávku linek č. 41 a 48 (směr Poliklinika).

J. Kotase (směr SPORT ARÉNA) pro NAD za linku č. 12 se přemísťuje na provizorní zastávku v kruhovém objezdu, cca 11 metrů za kolejovým přejezdem.

Mariánské náměstí pro NOČNÍ NAD za linku č. 11 (směr SPORT ARÉNA) se zřizuje na ul. 1. máje, na provizorní zastávce, naproti TRAM zastávky.

SPORT ARÉNA pro NAD za linky č. 7, 11 a 12 (směr Nová Ves vodárna / J. Kotase)  se přemísťuje na ul. Ruskou (směr Výškovice), na provizorní zastávku, cca 40 metrů před přechod pro chodce.

SPORT ARÉNA pro NAD za linky č. 11 a 12 (směr SPORT ARÉNA na ul. Závodní) se přemísťuje na ul. Ruskou (směr Vítkovice), na provizorní zastávku, cca 23 metrů za přechod pro chodce.

Palkovského pro NAD za linky č. 7, 11 a 12 (směr Nová Ves vodárna / J. Kotase) se přemísťuje na ul. Ruskou (směr Výškovice), na přemístěnou zastávku SPORT ARÉNA.

Palkovského
pro TRAM linku č. 7 se přemísťuje na ul. Ruskou, na TRAM zastávku SPORT ARÉNA (směr Výškovice),
pro TRAM linku č. 11 se přemísťuje na ul. Závodní, na TRAM zastávku SPORT ARÉNA (směr Zábřeh),
pro TRAM linku č. 12 se přemísťuje na TRAM zastávku Ředitelství Vítkovic (směr Mírové náměstí).

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky