Trojice nezletilých gaunerů zmlátila a pomočila malého chlapce

Čtvrtek, 28. 1. 2016, 11:02 - KARVINÁ - Před několika dny přijali policisté oznámení o brutálním přepadení nezletilého chlapce na Karvinsku. Po získání popisu útočníků, místa útoku a vylíčení celé události policisté rozjeli intenzivní pátrání. Pro policisty služby kriminální policie se objasnění napadení stalo prioritou.

Nasazením operativní skupiny kriminální služby o pár dní později už znali policisté jména útočníků.

K jejich velikému překvapení, přepadli chlapce také tři nezletilí. Brutální, bezohledné, nepochopitelné rozhodnutí vedlo ke strachu a psychickému šoku.

Malí gauneři si svou oběť vybrali zcela náhodně, venku ve chvíli, kdy je míjel. Násilím ho odtáhli na místo, kde není velký pohyb osob. Chlapec schytal rány do obličeje, břicha a kopance do celého těla. Donutili ho, aby se vysvlékl do naha a polili ho močí. Zbitého, promrzlého ho přestali trýznit až po několika desítkách minut. Utekli, jeho oblečení rozházeli na útěku.

Z pohledu práva útočníci nejsou trestně odpovědní, tedy jejich provinění zločinu loupež bude odloženo, ale spisový materiál bude odeslán na státní zastupitelství k rozhodnutí o výchovném opatření. Případem nezletilých se budou také zabývat pracovnice  sociálně –právní ochrany dětí.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky