Třinec bude hostit mistrovství republiky žen a mužů v atletice

foto: www.tjtztrinec.cz
foto: www.tjtztrinec.cz
Čtvrtek, 4. 5. 2017, 3:28 - TŘINEC - Třinec se stane od 9. do 11. června dějištěm mistrovství České republiky mužů a žen v atletice, které je považováno za domácí vrchol atletické sezóny. Stane se tak navíc u příležitosti 120. výročí trvání české atletiky. Mezi startujícími atlety by v Třinci neměly chybět takové hvězdy, jakými jsou světová rekordmanka Barbora Špotáková, mistři světa Pavel Maslák, Vítězslav Veselý, Zuzana Hejnová a další.

Poprvé v historii se uskuteční mistrovský závod ve skoku o tyči mimo atletický stadion. Jeho konání se připravuje v pátek 9. června na náměstí T. G. Masaryka, kde také proběhnou další doprovodné akce včetně večerního koncertu Petra Koláře. Nad pořadatelstvím šampionátu převzal záštitu hejtman Moravskoslezského kraje a starostka města Třince.

„Pro Třinec znamená mistrovství republiky velkou událost. Společně s organizátory se na ní se vší vážností připravujeme a už se na ni moc těšíme,“ podotkla starostka Věra Palkovská.

V rámci šampionátu si přijde na své i nejmladší generace. „Pořadatelství mistrovství ČR v atletice dává možnost dětem a mládeži vidět na vlastní oči své vzory, úspěšné české reprezentanty. Díky tomu získávají větší motivaci pro další sportovní kariéru a přináší to zvýšený zájem o atletiku u dětí a rodičů,“ uvedl za organizátory Zdeněk Walach a dodal, že  pro děti bude uspořádána doprovodná akce Atletika pro děti, při níž si děti budou moci vyzkoušet atletické disciplíny a seznámit se blíže s tímto atraktivním sportem.

Třinec není pořadatelem tak významných závodů žádným nováčkem. Třinecká atletika hostila mistrovství České (dříve Československé) republiky mužů a žen v letech 1966, 1976, 1987, 1997, 2007 a 2010. Navíc oddíl atletiky uspořádal v roce 1977 finále B Evropského poháru žen a velkou tradici mají  i mezinárodní závody ve skoku vysokém Beskydská laťka.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky