Světlík dál tuneluje Vítkovice, tvrdí web Pravda o Světlíkovi

Sobota, 16. 7. 2016, 19:24 - OSTRAVA - Mamounské choutky Jana Světlíka zjevně neznají meze. Jeho touha po bohatství a majetku je tak silná, že se nestydí tunelovat a okrádat Vítkovice v situaci, kdy se firma dlouhodobě potýká s vážnými finančními problémy a nemá finance na to, aby mohla platit svým dodavatelům

Mamounské choutky Jana Světlíka zjevně neznají meze. Jeho touha po bohatství a majetku je tak silná, že se nestydí tunelovat a okrádat Vítkovice v situaci, kdy se firma dlouhodobě potýká s vážnými finančními problémy a nemá finance na to, aby mohla platit svým dodavatelům

Redakce webu pravdaosvetlikovi.cz získala šokující dokumenty, týkající se rozprodeje unikátní umělecké sbírky v majetku společnosti Vítkovice a.s. Jak jsme už v minulosti informovali, Vítkovice byly nuceny přistoupit k jejímu rozprodeji. Jak se nyní ukázalo, naprostá většina nejcennějších kousků skončila v rukách právě Světlíka.

Světlík nakupoval mimořádně výhodně. Umělecká díla v hodnotě mnoha desítek milionů korun nebyla prodávána, jak bývá dobrým zvykem, v prestižních mezinárodních aukčních síních. Ty umějí oslovit milovníky umění z celého světa a jednotlivé výtvarné předměty prodat za co možná nejvyšší cenu. Jen otevřená dražba a přihazování částek jednotlivých kupců nad vyvolávací cenu může zajistit, aby se umělecké předměty prodaly za co nejvíce. To by měl být standardní a logický postup Vítkovic, které nutně potřebují každou korunu.

To se ale nezamlouvalo Janu Světlíkovi. Jak web pravdaosvetlikovi.cz upozorňoval, umělecká díla chtěl do své soukromě  sbírky právě Světlík. A veřejná dražba s možností navyšování cen jinými kupci mu nešla do noty…

Jan Světlík si z pozice předsedy představenstva společnosti Vítkovice a.s. nechal vypracovat “znalecký” posudek. Dle exklusivních informací redakce webu pravdaosvetlikovi.cz byly ceny jednotlivých děl účelově výrazně nižší, než je jejich reálná tržní hodnota.

Jan Světlík si pak přes spřízněné a ovládané společnosti jednoduše nakoupil všechny umělecké předměty, o které měl zájem. Ja ceny stanovené v posudku. Za ceny, za která by si díla při veřejné aukci nikdy koupit nemohl.

Výsledek je žalostný. Jan Světlík vlastní unikátní umělecké předměty, které ještě před pár měsící patřily Vítkovicím. Udělal skvělou investici! Díla nakoupil za účelově snížené, netržní ceny. Dle důvěryhodných zdrojů za téměr polovinu sbírky zaplatil něco málo přes 40 milionů korun. Reálná hodnota může být, dle oslovených znalců, až dvojnásobná!

Vítkovice tak přišly o desítky milionů korun, které mohly získat, kdyby byla díla prodávána transparentně v otevřené dražbě a v konkurenčním prostředí!

Web pravdaosvetlikovi.cz bude sledovat, jak na situaci zareagují další akcionáři, kteří byly postupem Jana Světlíka okradeni? A co na to řeknou Vítkovice financující banky?

Zdroj: http://pravdaosvetlikovi.cz/ 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky