Starší muž pád z lešení nepřežil

Čtvrtek, 27. 7. 2017, 8:28 - VÁCLAVOV - Záchranáři zasahovali ve středu u smrtelného pádu z výšky na Bruntálsku. Před polednem byla operátorům záchranné služby oznámena událost z obce Václavov u Bruntálu. Na pomoc byla ihned vyslána bruntálská posádka rychlé lékařské pomoci.

Čtyřiašedesátiletý muž spadl při práci na dřevěné konstrukci garáže ve své zahradě z lešení, z výšky přibližně ze dvou metrů na trávník. Po pádu zůstal ležet v bezvědomí. Při úrazu utrpěl vícečetná poranění a jeho stav se rychle zhoršoval.

Během zásahu záchranářů došlo i přes intenzivně poskytovanou přednemocniční neodkladnou péči k srdeční zástavě a zdravotníci proto zahájili jeho resuscitaci. Snaha o záchranu však bohužel nevedla k úspěchu a pacient svým poraněním nakonec na místě podlehl. Příčinu jeho smrti určí pitva.

U jiného pádu zasahovali záchranáři jen o necelé dvě hodiny dříve, a to ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku. Ze čtyřmetrové výšky při práci na střeše tam spadl sedmapadesátiletý muž. Přivodil si těžké poranění  nohy a ruky. U zraněného zasahovala pozemní posádka zdravotníků spolu s leteckými záchranáři. Po ošetření byl postižený letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice.    

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky