Slevy lákají do Nové Karolina více lidí než předvánoční nákupy

Pátek, 8. 1. 2016, 14:23 - OSTRAVA - Druhá vlna nákupů přichází vždy po Vánocích a opakovaně přivádí desítky tisíc návštěvníků do obchodních center. Obchodníci v lednu již tradičně nabízí slevy a lidé využívají nejen výhodných cen, ale také dárkových karet či financí, které našli pod stromečkem.

Drtivá většina obchodů v ostravském OC Forum Nová Karolina se do povánočních výprodejů zapojila a nabízí slevy od 30 až do 75%. Na sezónní zboží i na kompletní sortiment. Návštěvníci tak ve většině případů až do konce ledna pořídí elektroniku, oblečení, doplňky či sportovní vybavení za výrazně nižší cenu než před svátky. Největší zájem je většinou o atraktivní dražší zboží, které se po slevě stává dostupnější. A právě sportovní oblečení má prim i u ostravských zákazníků.

„Návštěvnost centra mezi svátky nepoklesla, naopak – otevřeno jsme měli již na druhý svátek vánoční, tedy 26. prosince, kdy obchodníci slevy začali poskytovat. Návštěvníci v meziročním srovnání utratili více peněz za dárky a zároveň se potvrdil trend spojený s dárkovými kartami, a to nejen těmi našimi, ale také jednotlivých obchodů,“ shrnuje Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.

Dárkové karty OC Forum Nová Karolina lze zakoupit po celý rok v prodejně Cashpoint v přízemí vedle prodejny Marks&Spencer. Otevírací doba je denně od 9 do 21 hodin. Více informací na www.forumnovakarolina.cz a facebooku.

V rámci lednových slev navštíví OC Forum Nová Karolina desítky tisíc lidí a nejen těch, kteří na výhodné výprodeje čekají. Jejich nákupní chování a preference však letos ovlivňuje i další faktor - pozdější nástup zimy a absence trvalé sněhové pokrývky. Což potvrzují i obchodníci, a to zejména v oblasti oděvů a sportovních potřeb a vybavení, jejichž poptávka vrtochům počasí podléhá nejčastěji.

Se začátkem roku lze vypozorovat také trend spojený s novoročními předsevzetími. Lidé se po vánočních svátcích zaměřují na své zdraví, kondici a také postavu v plavkách. Proto se vydávají například za nákupy potřeb pro pravidelné cvičení a sportovního oblečení.   

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky