Podnikatelé často zapomínají na BOZP a PO, hrozí jim pokuty

BOZP a PO
BOZP a PO
Úterý, 30. 10. 2018, 12:32 - Na internetu najdete hromadu referencí a recenzí, v nichž jsou obsažené zkušenosti současných nebo bývalých klientů. Ty dají jistý pohled na to, jak spolupráce s firmou může vypadat. V recenzích se vyzdvihují zejména nízké ceny, které nemají v žádném případě dopad na kvalitu služeb, dále také profesionální přístup a férové jednání.

Na internetu najdete hromadu referencí a recenzí, v nichž jsou obsažené zkušenosti současných nebo bývalých klientů. Ty dají jistý pohled na to, jak spolupráce s firmou může vypadat. V recenzích se vyzdvihují zejména nízké ceny, které nemají v žádném případě dopad na kvalitu služeb, dále také profesionální přístup a férové jednání.

V České republice se nachází až čtyřicet procent podnikatelů, kteří nevědí, že BOZP a PO jsou zákonné povinnosti. V současné době na tyto povinnosti mnozí podnikatelé zapomínají, dokonce někteří ani nevědí, co zkratky znamenají. Na svou nevědomost však mohou doplatit, a to tehdy, kdy je navštíví kontrola ze státní správy. Pokud se tak stane, mohou nevědomí podnikatelé dostat až statisícovou pokutu, kterou si určitě za rámeček nedají. Pokud patříte mezi nevědomé podnikatele, měli byste co nejdříve vyřešit současnou situaci, než do podniku přijde neohlášená kontrola.

Je samozřejmě pochopitelné, že podnikatelé s BOZP nechtěli až do nynějška ztrácet čas, ale jelikož je BOZP a PO zákonná povinnost, musí se s ní čas ztrácet. Nebo je tu ještě jedna možnost, a sice využít služeb firem, které se na zákonné povinnosti zaměřují.

Kupodivu je takových firem na trhu víc než dost, stačí si jen vybrat tu, která vás nedostane do červených čísel, která bude zároveň profesionální, férová a která bude nabízet kvalitní služby.

Existuje firma, která by splňovala požadavky?

Ano! Firmou, která splňuje všechny výše uvedené požadavky, je firma Extéria, která dnes představuje největší síť poradenských kanceláří v oblasti BOZP a Po na území České republiky. Firma Extéria je v současné době tak oblíbená, že se dostala i na Slovensko, kde také pomáhá podnikatelům s BOZP a PO.

Mezi služby společnosti patří zejména aktualizace dokumentace, která se vztahuje na BOZP a PO, dále se postará o případná školení BOZP a také vyřeší úrazy, pokud k nim na pracovištích dojde.

Jaké jsou zkušenosti klientů?

 

« zpět do rubriky