Jel po Mariánskohorské na kole, v protisměru

cyklista
cyklista
Středa, 8. 1. 2020, 9:05 - Zdraví a život svůj i ostatních účastníků silničního provozu ohrozil 4. ledna 2020 muž v Ostravě. Ten jel na jízdním kole po ul. Mariánskohorská v protisměru, kolo navíc bylo technicky nezpůsobilé k provozu.

Zdraví a život svůj i ostatních účastníků silničního provozu ohrozil 4. ledna 2020 muž v Ostravě. Ten jel na jízdním kole po ul. Mariánskohorská v protisměru, kolo navíc bylo technicky nezpůsobilé k provozu.

Muže na jízdním kole si strážníci na rušné komunikaci všimli v dopoledních hodinách. Okamžitě ho proto zastavili. Po bližší kontrole jízdního prostředku hlídka zjistila, že kolo nejenže nemá potřebné odrazky a zaslepené konce řídítek, ale dokonce chyběla i skoro celá šlapadla.

Muž se po celou dobu choval arogantně, odmítal prokázat svou totožnost, nereagoval na zákonné výzvy a pokusil se z místa ujet. Nakonec devětadvacetiletý muž sdělil, že jel pouze na benzinku dofoukat pneumatiky a že nechápe, proč se tato situace vůbec řeší.

Souběh přestupků (neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci, jízda v protisměru, ohrožení ostatních účastníků silničního provozu, užití k jízdě technicky nezpůsobilý prostředek) nyní bude projednávat příslušný správní orgán.

« zpět do rubriky