Hasiči připravili soutěž pro ostravské ZŠ „Nebezpečí kolem nás"

 „Nebezpečí kolem nás
„Nebezpečí kolem nás"
Úterý, 20. 3. 2018, 16:10 -

OSTRAVA - Čtyři desítky druhých a šestých tříd vybraných ostravských základních škol se zapojily do znalostní, výtvarné a literární soutěže s názvem „Nebezpečí kolem nás“, která byla vyhlášena v rámci Evropského dne linky tísňového volání (11.2.2018) a je součástí dlouhodobého projektu Evropské unie Direct. Součástí projektu EU, do kterého se zapojil Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK), jsou také besedy s žáky na téma bezpečí a nebezpečí.

Besedy, kde s druháky a šesťáky hovoří zkušení příslušníci HZS MSK, se již rozběhly. Výsledky všech tří zmíněných částí soutěže „Nebezpečí kolem nás“ budou vyhodnoceny a vyhlášeny na přelomu května a června 2018. Soutěží se o věcné a peněžní ceny i chytré mobilní telefony.

 Znalostní soutěž (se soutěžními kvízy) je určena pro druhé a šesté třídy, výtvarná a literární pouze pro šesťáky. Nejlepší výtvarná díla postoupí v rámci projektu Direct do mezinárodního kola.

Jak kvízové otázky, tak výtvarné či literární práce se budou dotýkat oblastí, jak předcházet požárům, ohrožení požárem v domácnostech a veřejných budovách, ohrožení povodněmi, úniky nebezpečných látek, vichřicí či tornádem nebo jinými rozsáhlými událostmi, jak se správně chovat při těchto událostech (doma, v obci, ve městě). Rozsah slohové práce (libovolný literární útvar) je minimálně 1 strana formátu A4.

HZS MSK se loni zapojil do třístranného dlouhodobého projektu EU DIRECT (DIsaster REsilient Communities and Towns), jehož součástí je celkem šest pětidenních výcviků v ČR, Slovinsku a Černé Hoře a další společné mezinárodní akce, například odborné konference a soutěže pro žáky základních škol. V tomto týdnu trénuje desetičlenný tým profesionálních hasičů-lezců z HZS MSK na mezinárodním cvičení ve Slovinsku (okolí měst Kranj a Postojna).

 „Nebezpečí kolem nás
„Nebezpečí kolem nás"
 

« zpět do rubriky