Lidé museli opustit dům před ohněm po žebříku. Fotogalerie

Neděle, 7. 2. 2016, 9:46 - KARVINÁ - Hasiči a záchranáři zasahovali v noci ze soboty na neděli v Karviné - Novém Městě u požáru v bytovém domě. Po hasičském žebříku AŽ 37 na podvozku Mercedes, rychle zachránili ze silně zakouřeného domu celkem pět lidí a psa. Dva ze zachráněných oheň zaranil a hrubá předběžná škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Operační středisko hasičů bylo o požáru v třípatrovém bytovém domě ve Fučíkově ulici informováno krátce před sobotní půlnocí.

Hořelo v obývacím pokoji bytu 2+1 ve druhém patře domu a chodba již byla silně zakouřená. Proto hasiči použili automobilový žebřík, pomocí něhož zachránili ze zasaženého bytu dva doslělé a psa. Žena utrpěla popáleniny na rukou, muž se nadýchal kouřem. Oba zraněné si převzal tým zdravotníků, ošetřil je a převezl do nemocnice.

Ze zakouřeného bytu nad hořícím bytem byly také po žebříku evakuováni rodiče s dítětem. Byt a přilehlé schodiště hasiči během zásahu odvětrávali pomocí přetlakového ventilátoru. Tib dostali oheň pod kontrolu během dvaceti minut a uhašen byl za dalších 25 minut.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky