Téma: glosy Petra Hampla

Úterý, 5. 1. 2016, 8:15

Ještě k bilancování loňského roku. Asi nejsilnějším zážitkem byla přednáška bývalého iráckého muslima Salmana Hasana. Umožní posluchačům dívat se chvíli na svět očima blízkovýchodního muslima. Díváte se tou optikou a vidíte sami sebe a své blízké jako "nevěřící" určené k tomu, aby se stali otroky a aby jejich země převzali muslimové. Vidíte, jak aláh těm nevěřícím zatemnil rozum, takže své země vydávají bez boje. Vidíte, že po staletích je dobytí Evropy konečně blízko. Můžete se smát evropským křesťanům, kteří zahodili celou svou tradici a veškerou svou moudrost a dobrovolně akceptují nadřazenost islámu.

Pokud bude přednášet ve vašem okolí, nenechte si to ujít. Ta možnost vstoupit na chvíli do mysli nepřítele a dívat se jeho očima je k nezaplacení. Uvidíte, jak vám pak budou záležitosti hygienických předpisů nebo výše DPH připadat malicherné a bezvýznamné.

Tak konečně došlo na polskou státní televizi. Účet za roky systematického úmyslného lhaní se zdá být podtrháván. Což znovu otevírá otázku, proč skončil takovým debaklem pokus o kontrolu hospodaření České televize v roce 2001. SKUTEČNÝM DŮVODEM BYLA ZBABĚLOST POLITIKŮ - tehdejší vlády i tehdejší opozice. Bylo možné Kavčí Hory násilně vyklidit od spacákových revolucionářů, bylo možné je odpojit od proudu, bylo možné bleskově objednat pořady od Novy a nezávislých produkcí, bylo možné podnikat další rázné kroky. Jenže do toho se nikomu nechtělo.

Takže politici vydávali prohlášení (často pravdivá a sympatická), kromě toho nedělali nic a bezmocně přihlíželi, jak je Česká televize privatizována tou partou, které se dnes říká "pražská kavárna".

Jen se obávám, aby to nedopadlo úplně stejně s imigrační krizí, pokud bychom řešení svěřili osvědčeným politikům. Abychom zase nedostali jen sympatické projevy a vedle toho žádné plány, co dělat a žádné odhodlání reálně prosadit něco konkrétního.

Petr Hampl

 

« zpět do rubriky