Ženy s motorovou pilou odhalí krásu ukrytou v dřevě

třinecké železárny
třinecké železárny
Pondělí, 13. 5. 2019, 10:57 - Řezbářské umění předvedou na ojedinělém plenéru venkovní galerie Muzea Třineckých železáren a města Třince ženy, které se zapojí do Třineckého mezinárodního řezbářského sympozia nazvaného Krása v dřevě ukrytá.

Řezbářské umění předvedou na ojedinělém plenéru venkovní galerie Muzea Třineckých železáren a města Třince ženy, které se zapojí do Třineckého mezinárodního řezbářského sympozia nazvaného Krása v dřevě ukrytá.

Motorové pily se rozezní už od úterního dopoledne 14. května, kdy se k muzeu do jeho venkovních prostor ženy z České republiky, Polska i Slovenska sjedou. Slavnostní vyvrcholení plenéru pak proběhne v sobotu 18. května od 13.00 hodin. „Pro návštěvníky bude připraven bohatý kulturní program a malý dřevěný jarmark s neméně bohatým občerstvením. Slavnostní ukončení sympozia pak plánujeme na 17.00 hodin,“ zve vedoucí muzea Eva Zamarská za pořadatele.

Jaké sochy budou řezbářky vytvářet, nechce prozradit. „Jejich výsledná podoba je zatím tajemstvím. Chceme ale široké veřejnosti ukázat, že i ženy se umí s pilou ohánět a dokáží vytvořit nádherná umělecká díla,“ dodává. Zároveň zde proběhne zápis do české knihy rekordů o největším počtu žen s motorovou pilou na jednom místě.

Plenéru se účastní: Kamila Břenková, Agata Valalíková, Jana Firouzi, Romana Krestynová, Ludmila Škerková (ČR), Anna Zielińska a Natasza Sobczak (PL), Alena Mrekajová (SL) a mladí umělci do 18cti let Arian Firouzi, Sára Prášková a nejmladší jedenáctiletý Pavel Vrcula.

« zpět do rubriky