Tomáš Kočko & Orchestr zvou na jarní koncert v Ostravě

Čtvrtek, 30. 3. 2017, 15:01 -

Tomáš Kočko & Orchestr pokračují v koncertní prezentaci mimořádně úspěšného alba Velesu. To se zařadilo na čtyři měsíce do TOP 20 prestižního žebříčku World Music Charts Europe. V Ostravě vystoupí skupina 5. dubna v divadelním sálu Domu kultury.

Tomáš Kočko & Orchestr mají v letošním roce naplánované další koncertování s aktuální deskou Velesu, která se těší výjimečnému ohlasu. Kapela ale současně již pracuje na materiálu novém. Tentokrát se chystá potěšit především nejmladší publikum. „Rádi bychom během dubnových koncertů zahráli písničky z chystané desky pro děti, ale zatím je to stále ve fázi příprav, takže zahrajeme to nejlepší z naší dosavadní tvorby s důrazem na probíhající jaro!“ uvedl k programu ostravského vystoupení Tomáš Kočko a dodal k plánované novince: „Půjde o písničky ze tří pohádek, které jsem psal a režíroval v loutkovém divadle Radost v Brně.“

Skupina žánrově staví na moravské lidové hudbě, kterou ale svým jedinečným přístupem posunuje do neotřelých rovin a utváří osobitý celek, který respektuje své kořeny, ale zároveň reflektuje současnost a široké spektrum posluchačů. Dvě alba „Poplór“ (2006) a „Cestou na jih“ (2012) získala ocenění Anděl v kategorii “World music” .

Předprodeje vstupenek na koncert v DK města Ostravy probíhají přes rezervační portál http://vstupenky.dkv.cz, v rámci OIS a na dalších vybraných místech. Začátek vystoupení je naplánován na 19. hodinu.

Další dubnové koncerty „Velesu Tour“:

4.4. Brno – Stará Pekárna

9.4. Jablunkov – Mariánské náměstí

15.4. Frýdek-Místek – náměstí Svobody

28.4. Znojmo – Na Věčnosti

29.4. Hořovice – Klub Labe

30.4. Praha – Malostranská Beseda

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky