TADY VARY V KINOBARU ETÁŽ

TADY VARY
TADY VARY
Středa, 8. 7. 2020, 11:42 - Od 3. do 11. července se nové ostravské kino Etáž promění v dějiště filmové přehlídky TADY VARY. Návštěvníky pomyslně přenese do Karlových Varů na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary.
Od 3. do 11. července se nové ostravské kino Etáž promění v dějiště filmové přehlídky TADY VARY. Návštěvníky pomyslně přenese do Karlových Varů na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary.
Návštěvníci se mohou těšit na 16 různorodých filmových titulů současné světové i domácí kinematografie. Projekce se ponesou ve festivalovém duchu, budou doplněny odbornými úvody, živými i přenášenými on-line do sálu. Zahajovacím snímkem festivalu je australské drama Než skončí léto (Babyteeth, Austrálie 2019, rež. Shannon Murphy), v němž život šestnáctileté Milly a jejích rodičů obrátí naruby průšvihář Moses, do kterého se dívka zamiluje. Ještě než se publikum bude moci oddat originálnímu humoru diváckého hitu z festivalu v Benátkách, čeká je slavnostní zahájení . Toho se na dálku, z Velkého sálu hotelu Thermal, ujme prezident festivalu Jiří Bartoška a moderátor Marek Eben .
Návštěvníci nebudou ochuzeni, ani o živou festivalovou delegaci . Ta zavítá do Etáže v pátek 10. 7. , aby uvedla snímek Bez zvláštních znamení (Sin señas particulares, Mexiko/Španělsko 2020, rež. Fernanda Valadez), který diváky vezme na cestu magickou, ale nevyzpytatelnou krajinou severního Mexika, kde vládnou násilné kartely. Diváky přijedou přivítat a film uvést Karel Och - umělecký ředitel festivalu, Kryštof Mucha - výkonný ředitel festivalu a Petr Lintimer - vedoucí produkce.
Přehlídku uzavře v sobotu 11. června americký film Honey Boy (USA 2019, rež. Alma Har'el), jehož silně autobiografický scénář napsal, a jednu z hlavních rolí obsadil, herec Shia LaBeouf 
Nebudou chybět ani večerní párty s DJ´s i živou hudbou, speciální lázeňské drinky, které si můžete vychutnat na pláži před kinem a další prvky, které dokreslí letošní specifickou atmosféru filmového festivalu. Lázeňská pítka, festivalové róby i letní klobouky vítány!
Předprodej vstupenek probíhá na portálu Goout: Tady Vary 2020 v kině ETÁŽ

« zpět do rubriky