Sweetsen fest otevře příští rok koncert na hladině přehrady Olešná

Neděle, 25. 6. 2017, 19:00 -

Benefiční festival Sweetsen fest, který letos zahájil velkolepý koncert na řece Ostravici, uzavřel v noci ze soboty na neděli koncert Tomáše Kočka a Orchestru. Po všechny čtyři dny lákal rozšířený a upravený festivalový areál tisíce diváků. S velkým ohlasem se setkal interaktivní koncert Symfonického orchestru Frýdek-Místek v hale bývalé tkalcovny společnosti Slezan. Letošní, již čtrnáctý ročník Sweetsen festu můžeme po právu označit za jeden z nejvydařenějších, a to jak ze strany programu, tak ze strany návštěvnosti.

Velká návštěvnost festivalu se odrazila i v charitativních sbírkách, které na Sweetsen festu pravidelně probíhají. Historicky nejvyšší výtěžek dosáhl 114 482 korun (ADRA Frýdek-Místek 45 170 korun, Charita Frýdek-Místek 31 450 korun, Podané ruce 37 862 korun) a teprve podruhé se přehoupl přes sto tisíc korun.

Letošní ročník znovu ukázal výjimečnost města Frýdek-Místek, který je schopen nabídnout plnohodnotnou náplň pro čtyři festivalové dny a celkem osm samostatných scén a místní umělci bez větších problémů zajistí atraktivní program. Po letošním zahájení na řece Ostravici, které se nebude opakovat, se rozhodli pořadatelé, že i pro příští ročník připraví novinku, pravděpodobně ještě atraktivnější než letos. Po ukončení generální sanace místní přehrady Olešná, se tato znovu napouští, a v příštím roce by již měla být znovu naplněna čistou vodou a vhodná ke koupání a rekreaci. Velký koncert na hladině přehrady, panorama Beskyd v pozadí, lodě a velká laserová show pak budou symbolickým společným otevřením festivalu i přehrady.

„Děkuji městu, nově i kraji, našim novým partnerům společnostem Slezan Holding a Vyncke,i všem ostatním, že společnými silami můžeme realizovat takové věci, jako bylo letošní nezapomenutelné zahájení na řece Ostravici a bude určitě i koncert na hladině přehrady Olešná,“ dodává zakladatel festivalu Petr Korč z pořádajícího spolku Pod Svícnem.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky