Šafránek z Básníků jako tvrdý rocker. V Dolní Lomné se natáčí hudební film Muzzikanti

Neděle, 14. 8. 2016, 18:33 -

V beskydské Dolní Lomné se natáčí celovečerní hudební film Muzzikanti. V rockové a folklórní baladě si zahraje například Martin Dejdar či Pavel Kříž. Sám sebe v několika obrazech ztvární i Jaromír Nohavica. Do kin by se snímek měl dostat příští rok. Řekla to Klára Šišková, produkční společnosti Petarda Production.

"Muzzikanti jsou romantickou hudební filmovou baladou, plnou písniček a melodií těžících z folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost," uvedla. Štáb bude natáčet především na Třinecku. Nyní se herci pohybují v areálu Matice Slezské v Dolní Lomné. Později se přesunou do Jablunkova na horalské slavnosti. "Natáčet budeme i na Hrčavě, v třineckých hudebních klubech, v Českém Těšíně nebo v Ostravě," dodala.

Společně se společností Petrarda Production film financuje i filmová společnost Three Brothers a spolumajitel Moravia Steel Ján Moder. Autorem scénáře je Petr Šiška. Režie se ujal slovenský režisér, scenárista, textař a hudební skladatel Dušan Rapoš.

V dalších rolích se představí i Maroš Kramár, Patrik Děrgel, Norbert Lichý, Eva Vejmělková, Sára Sandeva, polská herečka Michalina Olszańská a mnoho dalších včetně Jaromíra Nohavici. "Ten pro film složil text jedné písně. Navíc se v několika obrazech také přímo objeví. Hraje sám sebe," dodala Šišková.

Film nabídne i několik silných pěveckých hlasů. Pěvecký hlas hrdinům propůjčila například Marta Jandová, Peter Cmorik, Markéta Konvičková, Albert Černý a Pavel Callta.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky