Prosincový program Kulturního domu Akord v Pstravě - Zábřehu

Čtvrtek, 10. 11. 2016, 3:28 -

4. 12. – 10:00

MIKULÁŠ A KOUZELNÉ SLŮVKO – soubor Nahodile

Veselý pohádkový příběh s písničkami zakončený nadílkou pro všechny děti.

V Pohádkově mají napilno. Vše se připravuje na příchod Mikuláše, aby dětem rozdal dárky. Na místo se dostaví také Čert s Andělem, kteří ho mají doprovázet, když v tom se dozvídají, že nebeská brána, ze které má sestoupit Mikuláš za dětmi, se neotevře. Anděl, který jediný zná tajnou kouzelnou větu pro otevření nebeské brány, ji zapomněl. Začne rychlé hledání slůvek v jeho paměti a zkoušejí to všude... u Ježibaby, Černokněžníka a dokonce i u Lucifera v pekle. Čas se krátí a brána se stále neotevírá. Jak to nakonec dopadne? Určitě dobře a děti se Mikuláše nakonec dočkají.

Autor a režie: Zdeněk Kačor

Vstupné: děti 120 Kč (Mikulášská nadílka v ceně), dospělí 90 Kč

 

4. 12. – 14:00 / Klub Akord

8. BLEUBELLS – Bluegrassový festival

 

6. 12. - 15:00 / Klub Akord

SENIOR KLUB  

Tradiční setkání seniorů s taneční zábavou – hraje PETESAX.

Vstup zdarma

6. 12. – 19:00

BÁRA BASIKOVÁ – Vánoční koncert

Komponovaný večer, ve kterém zazpívá naše přední zpěvačka sólově, za doprovodu zpěváčků z Dětského sborového studia Ostrava-Jih i rockové kapely. Zazní velké hity Báry Basikové a její vánočně laděné písně. Sborové studio se představí prostřednictvím většiny svých sborů (dětský, mládežnický i dospělácký) a s kapelou předvedou Rockovou mši.

Vstupné 370, 300 a 250 Kč

8. 12. – 19:00

Patrick Barlow:

MESIÁŠ – Divadlo Verze

Celosvětově úspěšná komedie o největším příběhu všech dob, plná montypythonovského humoru. Divadlo musí šetřit, nejsou peníze na další herce ani na zvířata, a tak se dva herci pokusí o nemožné - zahrát celý příběh Vánoc ve dvou. S odvahou a beze strachu se oba vrhnou do orientálního mumraje, který se odehrál okolo narození Krista. Co začíná jako groteskně anarchistická jízda po Svaté zemi, se časem zázračně změní v poetickou hru o přátelství a solidaritě.

Režie: Thomas Zielinski

Hrají: Igor ChmelaDavid Prachař, Mariana Prachařová

Vstupné 390, 340. 290 a 150 Kč

Toto představení hrajeme také pro školy 9. 12. od 9:00 hod.

10. 12. – HAMR GYM – profesionální zápasy

13. 12. – 19:00 / Klub Akord

CHYTRÝ KVÍZ

Tužka, papír, žádný mobil, jen vaše znalosti. Přijďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek budete znát odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměňujeme vítěze, nejlépe tipující tým i další hráče.

Bavte se chytře. 2–8 hráčů v týmu. Těšíme se na Vás!

Vstupné 40 Kč

15. 12. – 19:00

Donald Churchill:

CHVILKOVÁ SLABOST - Divadlo v Rytířské

Novinka! Brilantní komedie o nečekaných zvratech a odhaleních ve vztahu muže a ženy.

Audrey a Tony jsou dva roky rozvedeni. Oba už žijí vlastními životy s novými partnery. Stále je však spojují dvě děti a společně prožitých dvacet let manželství. Nyní se setkávají na venkovské chalupě, kterou spolu kdysi sdíleli a která se má nyní prodávat, aby se podělili o nábytek a jiné cennosti.

Přijíždějí se vším zdánlivě vyrovnaní a smíření, s nadějnou vyhlídkou na své nové životy. Navíc jejich společné setkání s odstupem času jenom potvrdí, že se nemohou vystát. Nemohou si říct ani dvě slova, aby si vzájemně nevlítli do vlasů. Přesto se pustí do úklidu chalupy a na povrch začnou vyplouvat dosud nezjevené skutečnosti – a Audrey s Tonym dojde, že pořádek si musejí udělat především ve svých vztazích.

Podlehnou této „chvilkové slabosti“ a přehodnotí své dosavadní životní postoje a názory na toho druhého? A jak tím vším zamíchá jejich osmnáctiletá, rebelská dcera Lucy? Situace se komplikuje a vše dopadne jinak, než by divák předpokládal. Zdánlivě ukončená životní kapitola může mít pokračování...
Režie: Petr Hruška

Hrají: David Matásek, Petra Špalková a Sandra Černodrinská

Vstupné 350, 300. 250 a 150 Kč

21. 12. - 18:00 / Velký sál

VÁNOČNÍ PŘÍBĚH ANEB JAK TO BYLO V BETLÉMU

Toto představení je volným zpracováním biblického příběhu o narození Ježíška, vyprávěného písničkami z autorské dílny Zdeňka Kačora.

Základní osou představení je příprava na „živý Betlem“, který se nakonec celý odehraje jako jeden příběh formou písniček a scénického provedení.

Účinkují: divadelní soubor Nahodile, Dětský pěvecký sbor Sluníčko + diváci

Režie: Zdeněk Kačor

Vstupné: dospělí 90 Kč, děti 60 Kč

Toto představení hrajeme také pro školy 21. 12. od 8:30 hod.

22. 12. – 9:00

TARTUFFE – ArtWay Theatre

Klasicistická francouzská komedie od Molièra ze 17.století – kritizující nejen charakter,
pokrytectví, zneužití moci, ale i dobu a zaslepenou společnost.
Doporučeno pro žáky 2. st. ZŠ a studenty SŠ, volná místa také pro veřejnost.

Vstupné 100 Kč

26. 12. - 19:00 / Velký sál

ŠTĚPÁNSKÁ TANČÍRNA    

Pro všechny milovníky společenského tance a dobré zábavy. Prosincovou Tančírnu doplní programové vstupy. Hudební režie: Vladimír Koždoň.

Vstupné 150 Kč

« zpět do rubriky