Primátor Tomáš Macura zahájil festival Folklor bez hranic

Pondělí, 14. 8. 2017, 17:55 - Primátor Tomáš Macura dnes přijal v budově radnice zástupce souborů, kteří se účastní letošního jubilejního 20. ročníku festivalu Folklor bez hranic. Přijetí se účastnil také náměstek primátora pro kulturu Zbyněk Pražák. Na festivalu vystoupí domácí i zahraniční soubory. V Ostravě se představí například soubory z Kostariky anebo Taiwanu.

„Ostrava je kulturním městem. Nedávno jsme zahajovali festival Colours of Ostrava, který patří mezi deset nejlepších hudebních festivalů v Evropě, dnes začíná Folklor bez hranic, zítra zahájíme Ostravské dny, což je festival experimentální hudby, a hned v září následuje Svatováclavský hudební festival. Z tohoto výčtu je vidět, že kultuře přejeme. Jsem velice rád, že festival Folklor bez hranic oživuje Ostravu,“ řekl primátor Tomáš Macura.

Diváci uvidí vystupovat soubory v centru Ostravy i v obvodech Mariánské Hory a Hulváky, Jih a Poruba. Navíc členové souborů pojedou rozdávat radost svými vystoupeními obyvatelům ostravských domovů seniorů a Centra pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek. Ve foyer Nové radnice na Prokešově náměstí si mohou během srpna zájemci prohlédnout výstavu fotografií z minulého ročníku festivalu.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky