Ostravské výstaviště bude vonět spoustou výborného jídla!

Karneval chutí 2018
Karneval chutí 2018
Čtvrtek, 12. 4. 2018, 9:26 -

Karneval chutí 2018 je pestrá nabídka výborného jídla, pití, různých ochutnávek, koštu vína, kávy, kuchařské show a různých gastronomických lahůdek, které potěší všechny milovníky jídla ve dnech 20. – 22. dubna 2018 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Již šestý ročník Karnevalu chutí potvrzuje, že je výjimečnou gastronomickou akcí s vysokou úrovní nabízených služeb, která přináší lidem radost ze společného setkání a zážitků ze skvělého jídla i prostředí. Prezentovat se budou firmy, které nabídnou návštěvníkům své zboží nebo výrobky. Budete mít možnost navštívit třeba Chilli bistro, kde Vám nabídnou chilli točenou zmrzlinu, chilli pivo, limonádu, chilli omáčky a další chilli dobroty. Pokud máte kuráž a jste zvědaví, jak chutná cvrček, šváb, štír, šnek nebo také šnečí kaviár, tak máte na této výstavě jedinečnou možnost.

Nebudou chybět restaurace, které nabídnou k ochutnání své speciality. Přihlášené restaurační provozy jsou: Husí játra – Filip Töpfer, Mama's Bistro, kterým letos udělit tři hvězdy Zdeněk Pohlreich, Sushikko, MAVA s.r.o., CK DAKOL, s.r.o., SMHZ, spol s r.o. nebo řecká restaurace.

Těšit se můžete na kuchařskou show, kterou předvede jeden z nejlepších šéfkuchařů Jan Punčochář.

Nedílnou součásti Karnevalu je prezentace škol Moravskoslezského kraje se svými provozy. Prostřou slavností tabuli. Letos bude výběr ze tří témat, které si škola zvolí, se dozvíte přímo na výstavě.

Milovníci dobrého vína budou mít příležitost ochutnat vynikající kvalitní moravská i zahraniční vína z nabídky vinařů a vinoték. Prostor k prezentaci i k prodeji dostanou rovněž dodavatelské firmy a drobní prodejci s mnoha specialitami, regionálními surovinami, masných, pekařských a jiných produktů pro přípravu pokrmů.

Soutěž amatérských kuchařů Milujeme jídlo!!!  

Soutěž „Milujeme jídlo“ se opět se uskuteční. Návštěvníci, kteří rádi vaří, se mohou přihlásit. Letos Vám také předvedou kuchařskou show v soutěži "Milujeme jídlo" i moderátoři Hit rádia Orion!                                                                                             

Do soutěže se může přihlásit kdokoliv z návštěvníků Karnevalu chutí.  Soutěžící se mezi sebou utkají ve trojících. Úkolem soutěžících bude připravit pokrm, kde hlavními surovinami budou tři druhy mas. K přípravě pokrmů použije jen jednu hlavní surovinu, kterou si vybere. K přípravě finálního výrobku použije potraviny, které si vybere ze surovin z „MYSTERY BOXU“. Soutěžící připravuje 4 porce jídla v časovém limitu 45. minut. Hodnocení provádí odborná porota, pozvaní hosté a návštěvnici. Hodnocení bude prováděno bodově, veřejně. Cílem je zjistit, jak si soutěžící poradí se surovinami.  Kdo z každé trojice nasbírá nejvíce bodů, stává se vítězem. Všichni zúčastnění dostanou ceny generálního partnera firmy LAMART a Moravskoslezského kraje.

Karneval chutí Ostrava 2018 bude opravdu pestrý nejen dobrotami, ale i zážitky!

Generálním partnerem letošního ročníku výstavy Karneval chutí Ostrava 2018 je LAMART. Záštitu nad touto akcí převzal Moravskoslezský kraj.

 

Další informace týkající se výstavy:
Otevírací doba:
pátek                     10:00 - 18:00 hod.

sobota                   10:00 - 18:00 hod.
neděle                   10:00 - 16:00 hod.
Vstupné:
Dospělí                                                                         70,- Kč
Důchodci, studenti, děti, ZTP                                        40,- Kč
Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob)               20,- Kč

Platí VIP karta 2018

Karneval chutí 2018
Karneval chutí 2018
Karneval chutí 2018
Karneval chutí 2018
 

« zpět do rubriky