Největší středoevropská soutěž amatérských hudebníků Wayfarer. Líheň 2017 pokračuje dál

Pátek, 24. 3. 2017, 17:05 -

Už jen čtyřiadvacet skupin z celkového počtu 948 přihlášených má šanci bojovat o hlavní ceny v největší středoevropské soutěži amatérských hudebníků Wayfarer. Líheň 2017. Porota v tomto týdnu rozhodla, na soutěžních koncertech ve čtyřech moravských klubech, o posledních čtyřech úspěšných.

„Už příští týden se ve čtvrtfinále soutěže poperou kapely o postup do semifinálových kol letošního ročníku Wayfarer. Líhně. Určitě se vyplatí, zamířit za nimi do klubů a proto vás už nyní srdečně zveme. Soutěžit se bude v již tradičních termínech, tedy ve středu 29. března v klubech Bounty rock cafe v Olomouci a U krokodýlího ocasu v Ostravě a o den později ve čtvrtek 30. března v havířovském Jazz clubu a třineckém klubu Barrocko,“ hodnotí základní část soutěže její ředitel Marek Slonina s tím, že se do semifinále nečekaně neprobojovala ani jedna skupina ze Slovenska, naopak hned čtyři zástupci z Polska. Z českých obcí má největší zastoupení hlavní město Praha, které bude reprezentovat pět skupin, a Brno se třemi skupinami. Zbytek postupujících si poměrně rovnoměrně rozdělily české a moravské skupiny.

Štěstí měli v základních kolech i náhradníci, kteří postoupili do dalších bojů a určitě nejsou bez šancí na další postup. Někteří dostali informace s předstihem, nicméně někteří byli povoláni z důvodu náhlého onemocnění vybraných hudebníků opravdu na poslední chvíli, mnohdy ze dne na den, či z hodiny na hodinu. „Budeme velmi zvědaví, zda svou ochotu a touhu vystoupit promění v postup třeba až do Velkého finále. Srdečně na něj zveme už nyní - 22. dubna se uvidíme v klubu Stolárna v Havířově, kam dorazí nejen třicítka porotců, což je zatím odhadovaný počet dle minulých let, ale i čtyři finalisté a Patron letošního ročníku soutěže Kamil Střihavka,“ dodává Slonina. „Pokud máte raději Kamila Střihavku, pak můžeme slíbit, že zasedne nejen v porotě, ale rovněž vystoupí jako hlavní hvězda večera se svou kapelou Leaders. Vstup na Velké finále bude zdarma. Díky za to, že jsme schopni soutěž uspořádat v tomto měřítku a náročnosti, zaslouží všichni naši partneři, zejména pak společnosti Wayfarer, Radegast, PRIM, OSA partner, CK Gargano a město Havířov,“ dodatečně děkují pořadatelé z havířovské produkční agentury Viking agency.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky