Lucie Mokrošová: Město (fotografie)

Čtvrtek, 5. 1. 2017, 9:21 - VRATIMOV - Vratimovská galerie poskytuje příležitost pro výstavní činnost i mladým začínajícím umělcům a lidem, pro které je některá z uměleckých činností koníčkem. Toto obojí splňuje mladá fotografka Lucie Mokrošová. Její výstava nazvaná Město bude ve Vratimovské galerii otevřena 10. ledna 2017 a potrvá do 2. března 2017.

Lucie Mokrošová se narodila v roce 1993 v Třebíči, ale žije v Ostravě. Základní školu absolvovala ve Vratimově (Základní škola Vratimov, Masarykovo náměstí), středoškolská studia na Hotelové škole v Třebíči. Tam také začala fotografovat. Nejdříve zlehka s digitálním kompaktem, později se zrcadlovkou Canon, s níž fotografuje dodnes. K umění měla vždy blízko, fotografii bere jako možnost sebevyjádření. V oblibě má zejména černobílé fotografie.

Pro svou výstavu zvolila název Město, jelikož město je nosným tématem výstavy. Kolekce fotografií je pořízena v různých městech České republiky, ale i Polska, které má autorka ráda a které jí jsou svou atmosférou blízké. Jsou zde zachyceny portréty lidí i městská architektura. Podle autorky je město prostorem, v němž lze zaznamenat mnoho zajímavých momentů a potkat zajímavé lidi, ale v běžném životním, rytmu si jich nevšimnout, projít kolem krásných budov, ale ve spěchu je nevidět. A právě fotografie poskytuje možnost tyto ojedinělé okamžiky zaznamenat a připomenout.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky