Knihovníci Novojičínska se setkali ve Frenštátě

Středa, 13. 7. 2016, 8:34 - FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM - Na konci června se ve Frenštátě pod Radhoštěm setkali knihovníci, vedoucí knihoven všech profesionálních knihoven Novojičínska a metodičtí pracovníci Moravské vědecké knihovny v Ostravě. Přijali tak pozvání Městské knihovny Frenštát pod Radhoštěm, která jim představila své nové prostory v Domě kultury. Program byl zaměřen na prezentaci vzniku nové knihovny a rekonstrukce Domu kultury, jež obsahovala bohatou historickou i současnou dokumentaci ve formě fotografií a videí o knihovně bývalé i současné. Následovala komentovaná prohlídka prostor knihovny a kulturního domu z pohledu návštěvníka.

Knihovníci zavítali v rámci prohlídky města i do Centra volného času Astra. „Tady jsme měli uskladněny knihy po dobu rekonstrukce domu kultury. Knihy, jež se nevešly do provizorních prostor knihovny na Dolní ulici. Pravidelně jsme proto každý týden do Astry chodili pro knihy, které si čtenáři objednali e-mailem z on-line katalogu či osobně v knihovně, a nosili je zase nazpět,“ uvedla Edita Golová, vedoucí knihovny. Dalšími zastávkami byly „soví budky“, které slouží k volnému půjčování knih. Kdokoliv si z nich může knihu zdarma půjčit či svou nepotřebnou knihu do nich uložit a věnovat. Soví budky máme ve Frenštátě pod Radhoštěm dvě, jednu u budovy gymnázia, druhou na ul. Dolní.

Poslední místem, které knihovníci společně navštívili, byla Radniční věž. Závěr setkání pak patřil neformální diskuzi nad tématy současného stavu českého knihovnictví a záměrům jednotlivých knihoven v období následujících dvou let. „Jsme velmi překvapeni, jak reprezentativní a svému účelu plně přizpůsobené prostory frenštátská knihovna získala. Přejeme všem jejím čtenářům, ať se jim v knihovně líbí. Atmosféra, kterou pro ně místní knihovnice připravily je velmi pohodová a příjemná, uzavřela jedna z účastnic setkání.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky