Kamil Střihavka ověnčí vítěze hudební soutěže Wayfarer. Líheň 2017

Středa, 19. 4. 2017, 12:10 -

Už v sobotu bude jasné, která z 948. hudebních skupin získá triumf v největší středoevropské soutěži amatérských hudebníků Wayfarer. Líheň 2017. Šestnáctý ročník soutěže si vzal pod patronaci zpěvák Kamil Střihavka a také on zasedne k rozhodování ve velké finálové porotě. Program odpoledne a večera bude skutečně nabitý a vstup je tradičně zdarma

„Máme připraven opravdu neskutečný nejen hudební zážitek pro všechny fanoušky amatérských, ale i profesionálních hudebníků. Více než třicetičlenná porota bude už od čtyř hodin odpoledne v sobotu 22. dubna v havířovském klubu Stolárna rozhodovat o tom, kdo zvítězí a získá řadu atraktivních cen. Nicméně i pro další finalisty máme připraveny atraktivní odměny,“ srdečně zve na Velké finále ředitel soutěže Marek Slonina z pořádající havířovské produkční agentury Viking agency. Odměňovat se, podle něj, totiž nebudou jen hudebníci, ale i jejich fanoušci. „Po dobu konání soutěže jsme pro fanoušky pořádali Soutěže pro fans na webu, které se setkaly s velkým ohlasem, ale rovněž atraktivní tipovací soutěž PRIMrock. V ní jsme, ve spojení s touto známou značkou českých hodinek, soutěžili v klubech v tom, která kapela bude hrát PRIM a postoupí do dalších bojů. I ve Velkém finále tato soutěž proběhne a pro správně tipující máme připravenu ne jednu, ale desítku cen. I fanoušci tak budou soutěžit, i když třeba neumějí hrát na žádný hudební nástroj. Stačí si tipnout vítěze a mít trochu štěstí“ s úsměvem dodává Slonina. To hlavní se ale samozřejmě odehraje na finálovém pódiu.

Mimo to, že na něm vystoupí Patron soutěže Kamil Střihavka s kapelou Leaders, samozřejmě hlavně fanoušci uvidí čtyři nejlepší kapely z letošní téměř tisícovky přihlášených. V havířovské Stolárně se představí dvě polské a dvě české kapely, které mají našlápnuto k vítězství po náročných čtyřkolových bojích v klubech. Polsko budou reprezentovat skupiny Folya z polského města Kielce a Backstage Pass z Krakowa, českou stranu pak zastupují skupiny Šoulet z Prahy a přerovský Penzistor. „Čeká nás skutečně hodně atraktivní Velké finále a přestože bude na místě třicítka porotců, rozhodovat bude určitě každý hlas. Těšíme se na všechny porotce, účinkující, i fanoušky kvalitní muziky v sobotu 22. dubna už ve čtyři hodiny odpoledne v klubu Stolárna v Havířově. Vstup je tradičně zdarma díky všem partnerům, především městu Havířov a generálnímu partnerovi oděvnímu e-shopu Wayfarer. Věříme, že kapelám společně uděláme dobrou kulisu, aby ze sebe vydaly to nejlepší,“ dodává Slonina. Další informace o programu a novinky k soutěži najdou zájemci na FB profilu soutěže a na www.lihen.cz.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky