Divadelní festival Letní šapitó se blíží

Čtvrtek, 24. 5. 2018, 6:36 -

OSTRAVA - Už za necelé tři týdny ožije břeh Hlučínského jezera divadelním festivalem Letní šapitó. Herecké hvězdy v převážně komediálních titulech si mohou zájemci vychutnat od 11. do 17. června v areálu štěrkovny v Hlučíně.

Ve stanu s průměrem 24 metrů a kapacitou 350 diváků se představí v divácky vděčných hrách například Jakub Kohák, David Kraus, Miroslav Vladyka, Rudolf Hrušínský, Vilma Cibulková nebo Filip Blažek. Připravena jsou i loutková představení pro mateřské a základní školy i rodiny s dětmi.

„Pětina vstupenek byla vyprodána už za pouhých 14 dní od začátku podeje, v tuto chvíli zbývají ještě místa na tribuně. Tak velký zájem diváků nás pochopitelně těší a jsme si jistí, že jim festival nabídne nezapomenutelné herecké výkony, spoustu humoru i velkou pohodu. A pokud vyjde počasí i pohled na západ slunce nad Hlučínským jezerem,“ říká David Moravec z pořádající agentury New Wind Production s tím, že pro návštěvníky bude nachystáno komplexní zázemí se stylovým posezením a občerstvením před samotným šapitó.

Festival nezapomněl ani děti ze základních a mateřských škol. „Připravena jsou představení souboru Svět loutek Ostrava, o která byl také velký zájem. Prodej vstupenek na dětská představení se však bude odehrávat i před samotným představením na festivalu, takže si na své přijdou i rodiny s dětmi,“ sdělil další z pořadatelů Matěj Ostárek.

Festival odstartuje v pondělí 11. června moravskoslezská premiéra titulu Titanic. Ve vtipné parodii pro dva komiky v mnoha úlohách se představí Filip Blažek a Miroslav  Vladyka. Letní šapitó dál nabídne působivé komorní drama Gedeonův uzel s Vilmou Cibulkovou a Kateřinou Kairou Hrachovcovou, talk show Davida Krause a Jakuba Koháka s názvem Hvězdy jak je neznáte i situační komedii Polib tetičku aneb Nikdo není bez chyby. Ve slavné romantické hře Bosé nohy v parku se představí mimo jiné  Rudolf Hrušínský nebo Anna Linhartová, v divácky úspěšné bláznivé komedii Natěrač se mohou diváci těšit na Leoše Nohu nebo Evu Decastelo, v titulu s kriminální příchutí Rukojmí bez rizika rozehrají svůj talent mimo jiné Václav Vydra a Lenka Zahradnická.

Večerní představení začínají vždy v 19:30 hodin, výjimkou je sobotní titul, který odstartuje už v 18:00 hodin. Vstupenky si zájemci mohou pořídit v síti Ticketstream.

« zpět do rubriky