Záchranná služba hledá nové kolegy

Záchranáři a operátoři MSK
Záchranáři a operátoři MSK
Úterý, 21. 12. 2021, 15:06 - Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje v těchto dnech zintenzivnila aktivní snahu s cílem nalézt do svých řad nové kolegyně a kolegy. Moravskoslezským záchranářům schází, podobně jako prakticky všem dalším zdravotnickým organizacím, pracovníci některých profesí. Nejde přitom o akutní problém, ale daleko spíše o dlouhodobý stav, který má zhoršující se tendenci.

V organizaci aktuálně schází několik desítek kmenových lékařů, jejichž úvazky musejí saturovat lékaři jiných organizací v rámci pracovních dohod. Právě lékařská profese je nepostradatelná u nejvážněji nemocných a zraněných pacientů. Podobně ale zaznamenává personální nedostatek také krajské zdravotnické operační středisko. Dispečerská práce je přitom klíčovým předpokladem dobře organizované zásahové činnosti celé záchranné služby a spolehlivě fungující tým operátorů je nenahraditelný. V blízké budoucnosti je navíc nutno očekávat také úbytek zájemců v oboru zdravotnický záchranář.

Zdravotnická záchranná služba MSK proto ve spolupráci s regionální televizí Polar Ostrava přistoupila k tvorbě krátkých video spotů, které představují práci záchranné služby a profesí lékařů, zdravotnických záchranářů i operátorů. Zmíněná televizní stanice bude od pondělí 20. prosince, během celých svátků i po Novém roce videa opakovaně vysílat. Zájemci o práci u moravskoslezské záchranky naleznou více informací na www.zzsmsk.cz.

Video spoty ZZS MSK naleznete a můžete stáhnout zde:

https://uloz.to/tam/ee47be68-60d6-4c1e-b403-2562a9d67298

Lékaři MSK
Lékaři MSK
Záchranáři a operátoři MSK
Záchranáři a operátoři MSK
 

« zpět do rubriky