Výstava - Život bez bariér

Život bez bariér
Život bez bariér
Úterý, 6. 11. 2018, 11:56 - Jak aktivně strávit důchodový věk? Jaké jsou novinky na trhu s pomůckami pro zdravotně znevýhodněné osoby? Jaké změny a úpravy vyžaduje zdravotní omezení? Potřebujete poradit s úpravou bytu? S výběrem kompenzačních pomůcek, vozíčků nebo úpravou vozidla?

Jak aktivně strávit důchodový věk? Jaké jsou novinky na trhu s pomůckami pro zdravotně znevýhodněné osoby? Jaké změny a úpravy vyžaduje zdravotní omezení? Potřebujete poradit s úpravou bytu? S výběrem kompenzačních pomůcek, vozíčků nebo úpravou vozidla?

Již 7. ročník výstavy se uskuteční ve dnech 9. až 11. listopadu 2018 na výstavišti Černá louka v Ostravě. Výstava je zaměřená na osoby s handicapem a seniory. Jejím cílem je pomoci lidem s různými druhy handicapů, a to jak zdravotními, tak společenskými a přispět tak ke zlepšení života a integrace do společnosti ve všech sférách jejich činnosti.

Na výstavě najdete pestrou nabídku firem poskytujících sociální a asistenční služby, úpravy vozidel, úpravy bydlení, možnosti trávení volného času a cestování, protetické, ortopedické a kompenzační pomůcky, nejrůznější elektrické invalidní vozíky a skútry.

Představí se řada sdružení, nadačních fondů a neziskových organizací, které nabídnou nejrůznější produkty a služby.

Život bez bariér se letos bude opět věnovat celiakům a odborníci poradí, jak s celiakií žít.
Chybět nebudou ani poradny pro handicapované a pro seniory, a také aktuálně nabízené pracovní pozice pro znevýhodněné občany v Moravskoslezském kraji. V neposlední řadě mohou návštěvníci shlédnout expozice chráněných dílen spojené s prodejem jejich výrobků.

Připraven je bohatý doprovodný program na pódiu. V pátek bude probíhat od 10.30 do 12.00 hodin autorské čtení z knihy Paměť Ostravy. Návštěvníci budou moct zhlédnout ukázky výcviku vodících a asistenčních psů a taneční vystoupení seniorů.

Své obrazy na výstavě vystaví Nakladatelství tělesně postižených malířů malujících ústy a nohama (UMÚN).

Výstava bude probíhat současně s výstavou s názvem KREATIV  Ostrava 2018, která nabídne nepřeberné množství workshopů, korálků, látek a materiálů a pomůcek pro tvoření. 

 

Záštitu nad výstavou převzal ministr zdravotnictví České republiky, pan Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, ministr práce a sociálních věcí, pan Mgr. Bc. Petr Krčál, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pan Mgr. Václav Krása, primátor statutárního města Ostravy, pan Ing. Tomáš Macura, MBA a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje, pan Jiří Navrátil, MBA.

 

Otevírací doba:
9. 11.      10:00 - 18:00 hod.
10. 11.   10:00 - 18:00 hod.
11. 11.   10:00 - 16:00 hod.

Vstupné:

Dospělí                                         90,- Kč
Důchodci, studenti, děti           50,- Kč
Hromadný vstup pro školy a domovy důchodců (min. 10 osob)  25,- Kč

Držitelé TP, ZTP a ZTP/P a jejich doprovod   ZDARMA
členové Klubu celiakie pro Ostravu a MSK, z.s(po prokázání platné členské průkazky)  ZDARMA

Platí VIP karta 2018

Život bez bariér
Život bez bariér
Život bez bariér
Život bez bariér
Život bez bariér
Život bez bariér
Život bez bariér
Život bez bariér
 

« zpět do rubriky