Vybíráme kuchyni do neprosvětleného, tmavého interiéru

kuchyň
kuchyň
Úterý, 28. 5. 2019, 18:45 -

Rozhodli jste se investovat do nové kuchyně, protože ta vaše stará kuchyně už nevypadala vůbec dobře? I na kuchyních lze často poznat, že už mají něco za sebou, i když se o ně staráte stejně dobře jako o oko v hlavě. Pokud už vaše kuchyně slaví třetí kulatiny, je třeba ji modernizovat. Při výběru nové kuchyně se zaměřte hlavně na aktuální trendy ve světě bydlení, vyberte si takové kuchyně, které mají potenciál nestárnout a být trendy po dalších třicet let.

Při výběru kuchyně je třeba vědět, jaký je váš interiér. Svítí vám do interiéru dostatek sluníčka? Nebo je spíše tmavý, neprosvětlený, jediným světlem je rozsvícení lampy? Pokud je váš interiér neprosvětlený, doporučujeme investovat do takové kuchyně, která bude světlá. Vyhýbejte se tmavým, černým kuchyním s masivními dřevěnými prvky, i když se jedná o velice moderní záležitost. Do interiéru bez dostatku světla se takové kuchyně nehodí.

Vsaďte na bílou

Do vašeho interiéru, kde stěží pronikne paprsek sluníčka během dne, se vyplatí koupit bílou kuchyni, která interiér sama o sobě prosvětlí. Bílé kuchyně jsou také dnes in, zejména takové, které jsou lesklé. Sice budete bojovat neustále s otisky prstů, ale pro tu nadčasovost to rozhodně stojí.

Bílou kuchyňskou linku je možné obohatit o dřevěné prvky, ovšem jen o světlé dřevo. Vyhněte se tmavým druhům dřeva, které mohou kuchyni zase o tón ztmavit.

A jaké zvolit spotřebiče?

Nabízí se otázka, jaké volit spotřebiče do kuchyně, kam nepronikne sluneční paprsek. Rozhodně zapomeňte na investici do bílých spotřebičů, bílé spotřebiče už nějakou dobu nejsou in. Raději investujte do spotřebičů nerezových. Při výběru spotřebičů však nehleďte jen na materiál, z něhož jsou spotřebiče vyrobeny, ale také dbejte na praktičnost a úspornost.

Opatrní buďte hlavně při výběru dřezu a dřezových baterií. Zde je důležitá praktičnost. Moderní jsou poslední době granitové dřezy, které by měly být hlavně dostatečně hluboké, dřezové baterie zase dostatečně vysoké.

« zpět do rubriky