Vážná nehoda si vyžádala několik zraněných. Jeden je v kritickém stavu

Úterý, 12. 1. 2016, 10:50 - ORLOVÁ - Zdravotnická záchranná služba a hasiči zasahovali dnes, v úterý 12. ledna ráno, u vážné dopravní nehody na Karvinsku. Operační středisko přijalo informaci o střetu dvou osobních automobilů a autobusu v Orlové, části Lazy, před půl osmou. Na pomoc okamžitě odstartoval vrtulník z Ostravy a vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Havířova. Krátce po nehodě k místu přijela posádka rychlé záchranné pomoci, která se vracela z jiného zásahu, přivolané týmy pak dorazily během pěti minut od nahlášení.

Záchranáři ošetřovali tři zraněné osoby.

Sedmačtyřicetiletý muž byl z havarovaného vozidla vytažen svědky události ještě před příjezdem posádek zdravotníků. Byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Záchranáři jej zajistili krčním límcem a za pomocí vyprošťovacího rámu umístili do sanitního vozidla. Nutné bylo zajistit intubací jeho dýchací cesty a připojit pacienta k přístrojem řízené ventilaci. Posádky zavedly dva žilní vstupy a zahájily podávání léků. Po přípravě k transportu byl muž převzat na palubu vrtulníku a přepraven do ostravské Fakultní nemocnice.

V průběhu letu se stav postiženého dále zhoršoval. Při přistání na nemocničním heliportu musel tým leteckých záchranářů zahájit srdečné masáž, protože došlo k zástavě srdeční činnosti. Za pokračující resuscitace byl pacient v kritickém stavu předán lékařům urgentního příjmu.  

Zranění lehčího charakteru utrpěly také dvě ženy (18 a 53 let), které cestovaly v autobusu. Byly ošetřeny s poraněními hlavy a přepraveny do nemocnice v Havířově. 

Mluvčí policie Zlatuše Viačková k havárii uvedla: „Dnes ráno došlo na Lazecké ulici, v orlovské místní části Veverka, poblíž odbočky k Dolu Lazy k čelnímu střetu mezi osobním vozidlem Ford Focus a autobusem.

Sedmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin, vjel do protisměru, kde došlo ke střetu. Průběh nehody a zavinění budou předmětem dalšího vyšetřování.

V autobuse cestovalo zhruba 30 cestujících, větší část osob odjela jiným, projíždějícím autobusem. Dva až tři cestující z autobusu utrpěli drobná poranění a naraženiny.

Řidič vozidla po střetu utrpěl velmi vážná zranění a byl letecky transportován do fakultní nemocnice.  Zkouška na přítomnost alkoholu byla provedena u řidiče autobusu, a byla negativní. Vyšetřování si převzala služba kriminální policie a vyšetřování." řekla na závěr mluvčí.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky