Vandalové poničili vánoční výzdobu

Poničená vánoční výzdoba
Poničená vánoční výzdoba
Úterý, 4. 1. 2022, 15:50 - VSETÍN, 4. 1. 2021 – Oslavy konce starého a příchodu nového roku si na Vsetíně vybraly daň v podobě poškozené vánoční výzdoby. Neznámí vandalové si vzali do hledáčku světelné řetězy na mostech přes Vsetínskou Bečvu. Škoda jde do desetitisíců.

Představitelé vsetínské radnice se v právě skončeném roce 2021 rozhodli uvolnit z městského rozpočtu 360 tisíc korun na obnovu a doplnění vánoční výzdoby v ulicích města. „Její modernizací jsme chtěli zpříjemnit občanům nejen období adventu a naladit je na vánoční atmosféru,“ uvedl starosta Jiří Růžička. Cíl radnice se podařilo splnit. Podoba nové vánoční výzdoby se setkala téměř výhradně s pozitivními ohlasy.

Jenže přišel závěr roku a během něj se na světelných řetězech na mostech přes Vsetínskou Bečvu u polikliniky a v Panské zahradě vyřádili vandalové. „Řetězy jsou na mnoha místech potrhané. Kdyby šlo o drobnosti, mohli bychom tento stav vyřešit použitím náhradních dílů. Jenže v tomto případě jde o škody tak rozsáhlé, že jsme byli nuceni řetězy z mostů sundat,“ přiblížil Petr Ryza, vedoucí střediska veřejného osvětlení Technických služeb města Vsetína.

„Je smutné, že kvůli řádění několika jedinců přišla vniveč práce mnoha lidí, kteří se o výběr, pořízení a instalaci nové vánoční výzdoby zasloužili. V neposlední řadě jde také o finanční prostředky, o něž město vinou poškozených prvků přišlo,“ uzavřel starosta.    

« zpět do rubriky