V neděli 2. prosince se uskuteční slavnostní rozsvícení vánočního stromu

rozsvícení vánočního stromu
rozsvícení vánočního stromu
Pátek, 30. 11. 2018, 9:04 - Vánoční trhy na Masarykově náměstí budou zahájeny ve čtvrtek 29. listopadu a potrvají do neděle 23. prosince.

OSTRAVA - 30.11.2018 Vánoční trhy na Masarykově náměstí budou zahájeny ve čtvrtek 29. listopadu a potrvají do neděle 23. prosince. Kromě centrálního náměstí budou stánky rovněž na Jiráskově náměstí, na ulici Solné, v prostoru bývalé květinové síně a letos poprvé mohou lidé navštívit i studentské vánoce na Smetanově náměstí. Na Masarykově i Jiráskově náměstí se mohou návštěvníci těšit na betlémy s živými zvířátky, na Jiráskově náměstí budou moci děti psát vzkazy Ježíškovi, vyrábět vánoční přání nebo jednoduchou vánoční ozdobu. V průběhu konání vánočního jarmarku se návštěvníkům představí řada divadel, lidových a dalších hudebních souborů.

Rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v neděli 2. prosince v 17 hodin, program bude připraven již od 16 hodin. Poté se uskuteční koncert Markéty Konvičkové. Na Mikuláše se můžete těšit na Cirkus trochu jinak, Jaroslava Uhlíře a od 18 hodin bude ohňostroj. 12. prosince se uskuteční tradiční akce Česko zpívá koledy s kapelou Šajtar. 21. prosince bude  Den s pohádkou Když draka bolí hlava, který bude zakončen v 19 hodin ohňovou show. Vánoční trhy zakončíme 23. prosince koncertem kapely Mirai.

Centrum města zdobí nové vánoční prvky. Kromě taverny s rozhlednou, andělů, ledového stromu a světelných bran je letos nové hvězdné nebe na ulici Solné, nazdobený Husův sad, nasvícené kašny na Smetanově náměstí, na nám. Dr. E. Beneše a na ul. Umělecké. Rozšířena budou i místa ke konzumaci jídla a nápojů pro návštěvníky, které budou formou tzv. krmelců (2x2 metry). Těch bude celkem deset. Návštěvníky budou provázet také nové dřevěné směrovky.

Vedle vánočního kluziště bude umístěno ruské kolo a dětský kolotoč. Novinkou jsou i tzv. „Studentské Vánoce“ na Smetanově náměstí, a to ve spolupráci s Kampusem Palace, kde budou pro návštěvníky připraveny různé workshopy, přednášky, taneční a hudební vystoupení a také stánky s občerstvením.

Celý program trhů je zveřejněn na www.ostravskevanoce.cz

 

 

« zpět do rubriky