Svůj chodník chtěl postavit z obecního

chodník
chodník
Pondělí, 10. 8. 2020, 10:04 - Na kuriózní případ krádeže vyjížděli ve středu ve večerních hodinách strážníci do Ostravy – Vítkovic.  Na tísňovou linku 156 krátce před desátou hodinou večer zavolal muž, který oznámil, že před jeho domem nějaký muž rozebírá čerstvě položenou dlažbu chodníku...

Na kuriózní případ krádeže vyjížděli ve středu ve večerních hodinách strážníci do Ostravy – Vítkovic.  Na tísňovou linku 156 krátce před desátou hodinou večer zavolal muž, který oznámil, že před jeho domem nějaký muž rozebírá čerstvě položenou dlažbu chodníku a rozebranou dlažbu následně ukládá do vozidla.

Nemalou práci si dal, později zjištěný, 51letý muž, který kolem desáté večer v Ostravě – Vítkovicích na ulici Sirotčí odcizil 16 kusů betonových dlaždic. Nekradl totiž dlaždice přímo z palety, ale bral je z čerstvě položeného chodníku. Musel tak vynaložit úsilí, aby se mu podařilo dlaždice ze štěrkového podloží vyjmout.

Ukradené betonové dlaždice si pak úhledně skládal do svého motorového vozidla značky KIA. Záměr mu však překazili strážníci, kteří se na místo dostavili během chvíle.

Muž se nepokoušel strážníkům nic zapírat. Rovnou doznal, že dlažbu odcizil. Důvodem jeho počínání byla snaha postavit si chodník na své vlastní zahradě. Díky všímavým občanům a rychlému zásahu strážníků si tak svůj chodník z obecního majetku už nepostaví.

Ze svého jednání se bude zpovídat před správním orgánem, kde mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc.

« zpět do rubriky