Strážníci vyprostili podnapilou řidičku z vozidla převráceného na střechu

Strážníci vyprostili podnapilou řidičku
Strážníci vyprostili podnapilou řidičku
Středa, 8. 7. 2020, 11:16 - Dnes krátce po půlnoci v Ostravě – Nové Bělé strážníci vyprostili přeříznutím bezpečnostního pásu podnapilou řidičku z havarovaného vozidla, které bylo po dopravní nehodě v poli převráceno na střechu.

Dnes krátce po půlnoci v Ostravě – Nové Bělé strážníci vyprostili přeříznutím bezpečnostního pásu podnapilou řidičku z havarovaného vozidla, které bylo po dopravní nehodě v poli převráceno na střechu.

Dnes krátce po půlnoci v Ostravě Nové Bělé při průjezdu ulicí Krmelínská hlídku strážníků zaujala v dálce, mimo komunikaci, atypicky svítící světla vozidla. Při příjezdu blíže k místu pak strážníci zjistili, že mimo komunikaci se v poli nachází, po dopravní nehodě na střechu převrácené vozidlo značky Opel.

Během chvilky se strážníci k tomuto vozidlu přiblížili, aby zjistili, zda se v tomto vozidle někdo nenachází. Bližším ohledáním vozidla v tomto nalezli, později zjištěnou, 34letou ženu. Žena byla při vědomí a se strážníky komunikovala. Žena situována na místě řidiče se z vozidla nemohla sama vyprostit, neboť byla připoutána bezpečnostním pásem a tento si nedokázala odepnout.

Vzhledem k tomu, že z vozidla unikaly provozní kapaliny, z motoru vycházel kouř, strážníci ihned přeřízli bezpečnostní pás, ženu z vozidla vyprostili a přesunuli ji do bezpečné vzdálenosti od vozidla.

Ženě, která nebyla viditelně zraněna, ale jevila známky šoku, poskytli první pomoc a přivolali na místo záchrannou službu. Zdravotníci pak provedli ošetření ženy na místě.

Na místo strážníci rovněž přivolali Policii České republiky, která si celou věc převzala.  Hlídka Policie České republiky rovněž provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Žena nadýchala 1,88 promile alkoholu.

« zpět do rubriky