Starostové chtějí jednat o Dolu Frenštát

foto: OKD
foto: OKD
Pátek, 15. 1. 2016, 12:29 - FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM - OSTRAVA - Starostové Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic se obrátili na představitele Moravskoslezského kraje a státu v záležitosti možného převzetí Dolu Frenštát státem, o kterém se dozvěděli z médií ve čtvrtek 14. ledna tohoto roku.

Starostka města Frenštátu po Radhoštěm Zdeňka Leščišinová zaslala dopis hejtmanovi našeho kraje Miroslavu Novákovi, v němž ho požádala o setkání. „Rádi bychom se od představitelů kraje dozvěděli, jaké jsou představy o budoucnosti dolu v případě, že ho převezme stát,“ uvedla starostka.

Starosta Trojanovic Jiří Novotný se obrátil přímo na ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se stejnou žádostí. „Také potřebujeme řešit otázky týkající se návazných majetků, o které se OKD nestará, ale prostřednictvím kterých blokuje rozvoj regionu – dobývací prostor Frenštát, inženýrské sítě, komunikace a podobně,“ doplnil starosta Trojanovic.

Z vyjádření obou starostů vyplývá, že se může jednat o zlomový krok v porevolučním vývoji, kdy se stát může konečně vyrovnat s minulostí, rozumně zakonzervovat důl a nechat na budoucích generacích, aby se rozhodly, jak s bohatstvím pod zemí naloží.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky