Sněhová horká stopa vedla až ke zloději

Sněhová horká stopa
Sněhová horká stopa
Sobota, 6. 2. 2021, 13:34 - V minulých dnech důstojník na tísňové lince 158 přijal oznámení o krádeži jízdního kola z balkónu v jednom z domu na ulici Edisonova v Ostravě – Hrabůvce. Policisté z obvodního oddělení Hrabůvka v Ostravě ihned vyjeli na místo a při příjezdu už viděli, jak je starý dřevěný žebřík opřen o fasádu domu a vede přímo k balkónu bytu. 

V minulých dnech důstojník na tísňové lince 158 přijal oznámení o krádeži jízdního kola z balkónu v jednom z domu na ulici Edisonova v Ostravě – Hrabůvce. Policisté z obvodního oddělení Hrabůvka v Ostravě ihned vyjeli na místo a při příjezdu už viděli, jak je starý dřevěný žebřík opřen o fasádu domu a vede přímo k balkónu bytu. Po zjištění informací z místa se vydali propátrávat okolí. K tomu všemu jim byly nápomocny klimatické podmínky a velké množství sněhu. Uniformovaní policisté sledovali horkou stopu, která vedla téměř 1 km až k domu, kde se stopa ztratila. Po otevření vchodových dveří již už mokrá stopa vedla k neoznačenému bytu. I přesto, že muž původně tvrdil, že v bytě nemá žádné kolo, nakonec se k samotné krádeži během chvíle doznal a sám kolo mužům zákona vrátil.

 

Po ztotožnění podezřelého se ukázalo, že se jedná 33letého muže z Ostravy. Kriminalisté už na muže měli spadeno. Operativní činností, vyhodnocením stop a kamerových záznamů zjistili, že se měl mimo jiné dopustit i jiných trestných činů. Zde už přichází práce našich kriminalistů a krádeže mu dokázat. Zadržený recidivista se celkem doznal k dalším 7 krádežím. V několika případech měl přelézt plot k rodinným domům a následně se násilím zmocnit jízdních kol nebo hliníkového žebříku. V jiném případě měl ze sklepa panelového domu odcizit jízdní kola, lahve alkoholu, ale také dětskou sedačku na kolo. Při výslechu obviněný muž uvedl, že v jednom případě se šel projít a najednou na něj „vypadla“ z okna bunda, ve které našel platební kartu. Tou měl zaplatit na benzínce alkohol a cigarety. V neposledním případě měl z kufru vozidla Škoda odcizit badmintonové pálky a sportovní boty. Do protokolu uvedl, že všechny odcizené věci měl prodat a peníze použít pro svou potřebu. Svůj výslech již trestaný muž ukončil slovy, že svého jednání velice lituje a slibuje, že už neodcizí ani rohlík, aby mohl zůstat na svobodě. Dále doplnil, že v opačném případě přijme jakýkoliv trest.

 

Komisař 3. oddělení obecné kriminality v Ostravě proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zločinu krádež a přečinů poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dále byl ze strany komisaře podán podnět na vzetí do vazby, kterému soudce vyhověl. Nyní obviněnému hrozí pobyt za mřížemi až na osm let. Celková škoda byla vyčíslena zhruba na 80.000,- Kč.

« zpět do rubriky