Silný vítr vyvrátil dub, který poničil tři automobily. Fotogalerie

Čtvrtek, 11. 2. 2016, 15:52 - OSTRAVA – Již jen sedmkrát museli vyjíždět hasiči v Moravskoslezském kraji během čtvrtka kvůli silnému větru, a to jen na Frýdecko – Místecku. Všechny tyto události se naštěstí obešly bez zranění.

Od nedělního rána mají moravskoslezští hasiči na kontě přes 160 zásahů které byly zapříčiněny silným větrem. Odstraňovali hlavně spadlé, vyvrácené a nalomené stromy. Nejvíce výjezdů balo na Frýdecko-Místecku – celkem 104, 28 na Novojičínsku, 12 na Ostravsku, po šesti na Bruntálsku, Opavsku a Karvinsku.

Zřejmě největší škodu způsobil padající strom, vzrostlý buk, který spadl v Morávce, ve středu pozdě večer, hned na dvě osobní a jeden nákladní automobil.

Vedle nalomených a spadlých stromů a silných větví hasiči zasahovali u větrem poničených plechových střešních krytin, které buď zcela strhli, nebo provizorně upevňovali.

Také se museli v pondělí na Bruntálsku postarat o odtržené polystyrénové zateplení bytového domu, nebo krátce před úterní půlnocí ve spolupráci s energetickou firmou o elektrický drát pod napětím přes silnici v Bítově na Novojičínsku.

redakc e Ostrava Online

 

« zpět do rubriky