Řidič, který na přechodu zabil dva chodce, se věnoval mobilu

Pondělí, 11. 1. 2016, 12:59 - OSTRAVA - Řidič, který včera vpodvečer na Sokolské ulici v Ostravě srazil na přechodu dva chodce, se těsně před srážkou věnoval zvonícímu mobilu. V pondělí o tom informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. "Ostravský policejní komisař již zahájil trestní stíhání 44letého muže pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Obviněnému tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let," sdělila Holčáková.

K dopravní nehodě došlo dne 10. 1. 2016 kolem 17.50 hodin v Moravské Ostravě na Sokolské třídě. Muž řídil automobil zn. Mitsubishi ve směru jízdy od křižovatky s ulicí Zborovskou ke křižovatce s ulicemi Mariánskohorskou a Muglinovskou. Řidič se pravděpodobně nevěnoval řízení vozu, nesledoval situaci v provozu a nepřizpůsobil rychlost jízdy jiným okolnostem, které mohl předvídat.

Z dosud zjištěných informací vyplývá, že muž měl v blízkosti řádně vyznačeného přechodu pro chodce směřovat pohled na mobilní telefon, který měl právě zazvonit. Tudíž měl odvrátit pohled, původně směřující před vozidlo do interiéru, na svůj zvonící mobilní telefon. V důsledku uvedeného měl přehlédnout po vyznačeném přechodu přecházející chodce a narazit do nich. Těla obětí byla po nárazu odhozena několik desítek metrů od místa střetu. Chodci utrpěli zranění, kterým i přes okamžitý zásah lékařů na místě podlehli.

Policisté provedli ohledání místa činu, topografickou i fotografickou dokumentaci. Policejní komisař zadržel řidičský průkaz muže a nařídil soudní pitvy zesnulých. Policisté pokračují ve zjišťování totožnosti zesnulých, do současnosti byla zjištěna identita 82letého muže. Příbuzným oběti sdělil tragickou zprávou krizový intervent. Totožnost mrtvé ženy zatím neznámé. Žádáme svědky události, aby nás kontaktovali na tísňové lince 158. Vyšetřování okolnosti skutku pokračuje.

Voni zemřelo na moravskoslezských silnicích v souvislostí s dopravní nehodou celkem 53 obětí. Letos si dopravní nehody v kraji vyžádaly již tři mrtvé.

Ostrava Online



« zpět do rubriky