Recidivista okradl muže, který šel pěšky ze Žiliny do Vodňan

Středa, 3. 2. 2016, 9:16 - OSTRAVA - Při policejní akci, která proběhla v minulých dnech, byl vypátrán devatenáctkrát odsouzený třiatřicetiletý muž, který nenastoupil do výkonu trestu. Při následném mapování toto, co v poslední době dělal zjistili vyšetřovatelé, že velmi pilně kradl.

Desátého ledna využil únavy okradeného a odcizil mu v jedené z heren mobilní telefon položen na stole, u kterého usnul a způsobil škodu na majetku ve výši tři tisíce korun. Poškozený policistům uvedl, že byl unaven, jelikož jde pěšky ze Žiliny přes Ostravu do Vodňan, kde bydlí, protože ztratil svou peněženku, včetně všech finančních prostředků na cestu. V době krádeže byl na cestách již dva dny.

Dále zloděj při pobytu na svobodě využil podnapilosti a důvěřivosti 26letého muže, se kterým šel do jeho bytu. Z předsíně ukradl pánskou tašku s osobními věcmi, mobilním telefonem, GPS navigaci a svazek klíčů od domu a způsobil celkovou škodu na majetku téměř patnáct tisíc korun. Dům potom opustil. Zpět se vrátil asi po dvou hodinách, kdy se ukradenými klíči dostal až do sklepních prostor. Zde po vypáčení petlice jedné sklepní kóje odcizil pánské jízdní kolo za téměř jedenáct tisíc korun.

Vyšetřovatelům se podařilo zajistit tři odcizené věci v hodnotě vyšší než dvanáct tisíc korun. Zloději za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Na rozhodnutí si však počká ve výkonu trestu odnětí svobody, kde byl policisty urychleně dodán.

redakce Ostrava Online

 

 

 

 

 

 

 

« zpět do rubriky