Pro ostravský klub karate byl rok 2015 nejúspěšnější

Amálie Ondroušková 1. místo v pořadí
Amálie Ondroušková 1. místo v pořadí
Čtvrtek, 7. 1. 2016, 10:21 - OSTRAVA - V roce 2015 ostravští karatisté z klubu Shotokan Karate ATTFIS vybojovali skvělých 117 medailí - 26x zlato, 26x stříbro a 65x bronz. Z celkem 15 turnajů, z toho na 7 turnajích mimo hranice České republiky. V porovnání s předchozím rokem byl ten uplynulý úspěšnější.

Klub, který v Ostravě působí již od roku 1992, bojuje jak na mezinárodních turnajích, tak na vnitrostátních. V Polsku na mistrovství města Lodž vybojovali mladí borci v prosinci na konci sezóny karatisté dva tituly mistrů, jeden vicemistrovský titul a čtyři bronzové medaile. Ve stejném městě, ale na jiném turnaji - Champion Cup vybojovala Eliška Čubová titul mistryně Champion Cupu. Na otevřeném mistrovství Opolszczyzny v Prudniku bodovali karatisté se ziskem 18 medailí. Byli třikrát první, pětkrát druhé a desetkrát třetí.

Mistři České republiky

V uplynulém roce reprezentanti klubu vybojovali ve svazech SKIF a FSKA celkem 4x titul mistra České republiky, 5x titul vicemistra a 13x bronzovou medaili. O všechny tituly mistryň se zasloužili Amálie Ondroušková (2x), Zuzana Hájková a Nikola Chybíková. Na krajské úrovni má klub pět titulů mistrů kraje, čtyřikrát vicemistra a tři bronzové medailisty.

Nejlepším reprezentantem klubu se již druhým rokem stala Amálie Ondroušková, která loni vybojovala celkem 20 medailí - 9x 1. místo, 3x 2. místo a 8x 3. místo. Na druhé příčce se pak umístila Lucie Petrušková, která vybojovala celkem 11 medailí - 3x 1. místo, 2x 2. místo a 6x 3. místo. Na třetí příčce v počtu úspěchů se pak umístila Zuzana Hájková se ziskem 8 medailí - 3x 1. místo a 5x 3. místo.

Reprezentace Moravskoslezského kraje na Olympiádě Dětí a mládeže

Členové ostravského klubu (David Šebek, Jiří Pochman, Nikola Chybíková a Vendula Brožová) reprezentovali po dlouhých sporech s vedením Severomoravského svazu karate, ale za velké podpory České unie sportu a Moravskoslezského kraje, kraj na Letní Olympiádě dětí a mládeže v Plzni 16.-17. června 2015, kde se bohužel nepodařilo vybojovat cenné kovy - dvě páté místa, jedno sedmé a další bodovatelné pozice. Celkem tak dopomohli MS kraji 56 body do celkové tabulky. Krajskou výpravu karate pak vedl v roli hlavního trenéra Miloš Škoda (2. Dan).

Na mistrovství světa World Shotokan Karate-Do Association (3.-4.10.2015) a POLISH OPEN: International Karate Grand Prix Bielsko-Biala (10.-11.10.2015) pak náš klub zastupoval v roli oficiálního fotografa akce - Jakub Škoda.

Všechny fotografie z obou akcí naleznete na facebookové stránce klubu - www.facebook.com/ATTFIS, právě na této stránce pak klub podporuje již přes tisíc fanoušků. Klub v letošním roce pořádá nábor nových členů a to v lednu a druhý na začátku školního roku v září a zaměřuje se na děti a mládež.

Také jako jediný klub karate v kraji otevřel sportovní přípravku pro děti předškolního věku 3 až 5 let, speciální přípravku trénuje trenérka Veronika Škodová

redakce Ostrava Online

Eliška Čubová 5. místo v pořadí
Eliška Čubová 5. místo v pořadí
Lucie Petrušková 2. místo
Lucie Petrušková 2. místo
Nikola Chybíková 4. místo
Nikola Chybíková 4. místo
Vojtěch Válek 6. místo v pořadí
Vojtěch Válek 6. místo v pořadí
Zuzana Hájková 3. místo
Zuzana Hájková 3. místo
 

« zpět do rubriky