Policisté dopadli ozbrojené loupežníky

Středa, 20. 1. 2016, 10:10 - KRNOV - Krnovští kriminalisté objasnili loupežné přepadení prodejny v Krnově. Významně napomohla informace svědků, kteří zareagovali na výzvu zveřejněnou v médiích. Kriminalisté minulý týden dopadli tři podezřelé. Trojici mladíků ve věku od 18 do 20 let policejní komisař obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže.

Je jim kladeno za vinu, že dne 31. prosince minulého roku 5 v Krnově na ulici Maxima Gorkého jeden z nich přepadnul se zbraní, podle návodu nejstaršího z pachatelů, prodejnu potravin, kde požadoval peníze. Svůj požadavek zdůraznil pistolí, kterou přiložil prodavačce až k hlavě. Z obavy o svůj život mu prodavačka vydala několik tisícovek. Pachatel byl maskován, oděv mu půjčil třetí z trojice obviněných, který také poblíž místa činu v době přepadení hlídal. 

Policisté zajistili zbraň, jednalo se o plynovou pistoli, která svým vzhledem imitovala krátkou střelnou kulovou zbraň a také oblečení, kterého se pachatel po loupeži zbavil. Peníze si měli obvinění mezi sebou rozdělit. Ke své trestné činnosti se částečně doznali. Jako motiv jednání uvedli potřebu finanční hotovosti. Dva z pachatelů jsou stíháni vazebně. Obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky