Podvodník, zloděj a násilník okrádá hlavně seniory

Pondělí, 18. 1. 2016, 10:13 - OSTRAVA - Moravskoslezští kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po devětatřicetiletém Marku Krumpochovi, který je podle vyšetřovatelů podezřelý z krádeží a loupeží na seniorech.

Podvodník se hlavně zaměřuje na starší lidi bydlící v rodinných domech. Oslovuje je s nabídkou umístění reklamních poutačů na jejich pozemku nebo domu a nabízí uzavření smlouvy s tím, že za umístění reklamy vyplatí první zálohu.

Potom , co je pozván poškozenými do domu, nabídne jim peněžní částku, avšak žádá poškozené o rozměnění bankovky. Když oslovení vytáhnou peníze k rozměnění, podezřelý jim finanční částku vytrhne z ruky a z místa uteče. 

Pokud je mu kladen odpor, případně vytuší, že poškození disponují větším finančním obnosem, používá i násilí k tomu, aby se zmocnil peněz. Tuto trestnou činnost páchá na celém území České republiky. K přepravě na různá místa využívá autostop nebo vlak. Přespává v hotelích a ubytovacích zařízeních. Za služby neplatí, hotel opustí ještě před zaplacení a na místo se již nevrací.

Marek Krumpoch je střední, 175 centimetrů vysoké postavy. Má kulatý obličej, modré oči a je ostříhaný dohola. Naposledy měl na sobě zimní bundu s kapucí modré barvy s bílými zipy, černé šusťákové kalhoty Adidas a červené tenisky. Sebou nosí batoh modrozelené barvy.

Pokud byste muže z fotografie poznali, případně mohli přinést jakékoli informace, které by policistům přispěly k jeho vypátrání, sdělte je telefonicky na bezplatnou linku 158. Policisté zároveň nabádají zvláště seniory k opatrnosti, pokud by byli osloveni někým podobným.



redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky