Odstartovala kampaň Normální je darovat

kampaň Normální je darovat
kampaň Normální je darovat
Neděle, 22. 9. 2019, 8:30 - Startuje kampaň Normální je darovat, jejíž tváří jsou i tenistka Petra Kvitová, fotbalista Milan Baroš, atletka Simona Vrzalová nebo florbalový tým FBC Ostrava.

Normální je sportovat, sdílet fotky, cestovat. A také darovat krev, krevní složky a kostní dřeň. To je sdělení Moravskoslezského kraje a ostravské fakultní nemocnice, kterým chce zejména mladou generaci přesvědčit o tom stát se dárci, a pomoci tak nemocným lidem překonat choroby, úrazy a přežít.

 

Kampaň Normální je darovat má informovat potenciální dárce krve, krevních složek a kostní dřeně o tom, co to obnáší stát se dárcem. Do kampaně jsou zapojeni i lidé, kterým darování krve nebo kostní dřeně pomohlo překonat nemoc, nebo jim usnadňuje život. Váží si života a jsou rádi, že se pro ně našel „jejich superhrdina“, i když neví, kdo to je.

 

„Krev a krevní složky jsou národním bohatstvím, důležitou, nenahraditelnou léčebnou modalitou, často jedinou možností léčby u velmi rizikových nemocných v těžkém stavu. Krevní centrum FN Ostrava provede ročně 40 tisíc odběrů krve a krevních složek, které pak zpracovává pro potřeby pacientů nejen ostravské fakultní nemocnice. Je jedním ze sedmi krizových center, která jsou povinna ‚držet‘ dostatečné zásoby transfuzních přípravků.“ 

 

„Rád bych obyvatele našeho regionu ujistil, že v ostravské fakultní nemocnici pracují vysoce erudovaní lékaři a zdravotníci, kteří v mnoha oborech patří k republikové i evropské špičce. Tito specialisté jsou zárukou i garancí toho, že námi poskytovaná péče je na té nejvyšší úrovni,“ ujistil Jiří Havrlant, ředitel FNO.

Podrobnější informace na: www.normalnijedarovat.cz

« zpět do rubriky