Očkovací centrum Černá louka bude fungovat i o víkendu

Očkování na Černé louce
Očkování na Černé louce
Středa, 3. 11. 2021, 16:28 - Zájem lidí o očkování roste. Fakultní nemocnice Ostrava se proto spolu s Moravskoslezským krajem a statutárním městem Ostrava rozhodla výrazně rozšířit provoz Očkovacího centra Černá louka. V pracovní dny o 2 hodiny denně navíc a zároveň nově i o víkendech a svátcích. A rozšířena je také provozní doba očkovacího místa v budově Polikliniky fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.  

Očkovací centrum v pavilonu A Výstaviště Černá louka, bude až do odvolání otevřeno denně, včetně sobot, nedělí i svátků v době od 7:00 do 19:00 hodin. Očkování dětí zde bude probíhat vždy v úterý a ve čtvrtek v době mezi 8:00 až 17:00 hodinou. Provozní dobu do 17:00 hodin prodlužuje také očkovací místo na Oddělení pracovního a preventivního lékařství v budově Polikliniky FN Ostrava v Ostravě - Porubě. A stále je rovněž možnost se kterýkoliv den v týdnu mezi 8:00 až 19:00 hodinou nechat naočkovat také v OC Forum Nová Karolina.

„V OC Nová Karolina i nadále očkujeme výhradně bez předchozí registrace, a to jednodávkovou vakcínou firmy Janssen. Zájemcům o vakcínu firmy Pfizer/BioNTech, kterou aplikujeme na Černé louce, doporučujeme se předem zaregistrovat. Pokud přijdou v určeném čase, předejdou čekání,“ uvedla doc. MUD. Zuzana Čermáková, Ph.D., MHA, náměstkyně ředitele FN Ostrava pro léčebnou péči a připomněla, že i zde jsou dva očkovací boxy vyhrazeny pro osoby bez předchozího objednání.

Registraci a rezervaci k očkování lze provést na internetové stránce Reservaticu nebo prostřednictvím Centrálního registračního systému, případně na infolince 1221. To platí i pro ty, kteří obdrželi upozorňovací SMS, že se mohou již registrovat na 3. dávku očkování.

« zpět do rubriky