Napřed psa týrali. Potom ho poštvali proti cestujícím, které zmátili

Úterý, 26. 1. 2016, 15:56 - OSTRAVA - Tři mladíci ve věku 21 až 23 let cestovali tramvají směrem na Hranečník. Měli sebou psa, kterého cestou bili vodítkem. Jedna z cestujících se psa zastala. To co následovalo, bylo jako scéna ze špatného filmu. Rozběsnění darebáci ženu fyzicky napadli a psa poštvali na ostatní cestující. Krátce po činu byli vypátráni a zadrženi policisty.

Mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková uvedla: "K incidentu došlo dne 23. ledna kolem čtvrt na pět odpoledne při jízdě tramvají linky číslo 4 ve Slezské Ostravě, poblíž zastávek na trase Hranečník  a U Hradu. Násilníci byli upozorněni 33letou cestující, aby psovi neubližovali. Ten byl připoután na vodítku a měl nasazen náhubek. Mladíci ho podle svědků bili a kopali. Muži na ženino upozornění zareagovali nejprve vulgarismy a napadli jejího 41letého muže, cestujícího se ženou. Toho mlátili pěstmi do obličeje a shodili ho ze sedadla na zem.

Útoku se snažila zabránit řidička tramvaje, která se po zastavení vozu postavila mezi poškozené a útočníky. I řidička se stala terčem násilí a inkasovala údery provázené výhrůžkami a vulgarismy.

Žena vyběhla z vozu ven a snažila se zatelefonovat o pomoc, byla však pronásledována jedním z podezřelých a vhozena zpět do tramvaje. Útok pokračoval sejmutím náhubku psovi a povelem k útoku na poškozené. 41letý muž utrpěl zranění, jež si vyžádá dobu léčení pravděpodobně delší sedmi dnů. Ženy, cestující a řidička, zranění neutrpěly." Dodala na závěr mluvčí.

V tramvaji cestovalo více osob. Policisté žádají svědky, kteří s nimi dosud nemluvili, aby je kontaktovali na lince 158. Za pomoc děkují.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky